Meningsmåling viser at der er dødt løb mellem Clinton og Trump

Primaries er nu overstået

Ikke angivet Ikke angivet,

28/04/2016

Primaries er nu overstået. Clinton vinder demokraternes nominering og Trump vinder republikanernes nomineringen. Kampen står nu om præsidentposten.

Her er så den første meningsmåling24% Opt Out of a Clinton-Trump Race - Rasmussen Reports™.

Trump får 38 pct. og Clinton får 38 pct.

Trump får 38 pct. af "independent", mens Clinton får 27 pct. "Peroteffekten" kalder jeg det.

Trump har et mere splittet parti, således vil 31 pct. af republikanerne ikke stemme på Trump, mens det omvendt gælder for demokraterne, at 25 pct. ikke vil stemme på Clinton. 

Man kan sige, at Trump har et problem, men jeg hævder, at Trump har et potentiale på det punkt.

Ydermere, så er spørgsmålet til de republikanske vælgere, der vil stemme på en 3.kandidat(16 pct.) hvem det så skulle være? Trump er den 3.kandidat og der intet alternativ for disse vælgere andet end dem yderste højrefløj. Enten bliver disse hjemme eller også stemmer de på Trump.

Demokraterne har tilgengæld store problemer med 3.kandidater, Perot og Nader er de nyere historiske eksempler. Stiller en tilstrækkelig stærk venstrefløjskandidat op, så kan vedkommende godt få nogle andele af de 11 pct. der vil stemme på en 3.kandidat når Clinton bliver nomineret.

Endelig, så har Clinton ikke særlig godt fat i ikke-hvide vælgere, for selvom størstedelen stemmer på hende, og jo altid har stemt demokratisk, så vil flere blive hjemme end hvide. Det kan udtrykkes således, præsidentvalget 2016 er de hvide amerikaneres valg. Ikke-hvide gider ingen af kandidaterne.

Trump har selvfølgelig bedre fat i de hvide og independents, og valget handler om de 2 grupper. 

Personligt tror jeg, at "establishment" i USA men også i Europa taber kæben over denne måling.

For de kan se, at der er en realistisk mulighed for atTrump vinder. Trumps har ikke blot en mulighed, han har et langt størrere vælger potentiale. 

Kilde: