Medierne vendte det blinde øje til kommunist-march

LEDER: Forestil dig denne situation: Nazister, nogle af dem ankommet fra udlandet, marcherer i Københavns gader

Ole Birk Olesen,

15/01/2010

LEDER: Forestil dig denne situation: Nazister, nogle af dem ankommet fra udlandet, marcherer i Københavns gader. De har flag og bannere med hagekors med sig og holder taler på Christiansborg Slotsplads. Og medierne omtaler det ikke. Ikke med et ord, for medierne synes ikke, at det er noget særligt.

Helt utænkeligt, ja. Men under demonstrationerne til klimatopmødet gik kommunister rundt med hammer og segl på deres flag i en demonstration mod kapitalisme og liberalt demokrati - kommunisterne foretrækker som bekendt proletariatets diktatur. Og medierne ignorerede det. Kun fordi internettet giver mulighed for det, kan 180Grader.dk vise en Youtube-film med de totalitære demonstranter, hvis ideologi har kostet millioner af uskyldige menneskers død. Demonstranter som til trods for historien mener, at kommunismen er ofrene værd.

Heller ikke ved denne lejlighed benyttede medierne altså muligheden for at oplyse ungdommen om kommunismens rædsler. Det er ellers lige præcis derfor, det er så vigtigt, at de totalitæres marcher gennem gaderne ikke går upåtalt hen. Det giver mulighed for at genopfriske historien for de generationer, som ikke kan huske, at der engang var en tid med en mur ned gennem Berlin, som skulle forhindre borgerne i at flygte fra socialismen.

Ethvert barn ved i dag, hvorfor nazisterne var onde, selvom det er 65 år siden, at de regerede i Tyskland. Årsagen er, at historien igen og igen fortælles i undervisningen, i kulturlivet og i medierne. Kommunisternes ondskab risikerer derimod at gå i glemmebogen i takt med, at de generationer, som har erindringer fra før 1989, bliver erstattet af de yngre, som ikke var der selv, dengang kommunismen herskede mod øst.

Det vil medierne i så fald have et medansvar for.

Kilde: