Marlene Harpsøe og den svære ytringsfrihed…

Marlene Harpsøe er medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti

Ikke angivet Ikke angivet,

10/08/2011

Marlene Harpsøe er medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

Jeg ved intet andet om Gökmen Emin Akyuz end, at han/hun har skrevet et indlæg på Hillerød Posten’s hjemmeside.

Kære Marlene Harpsøe og Dansk Folkeparti


Indlægget åbnes med “Kære Marlene Harpsøe og Dansk Folkeparti,” og i forlængelse deraf postulerer Gökmen at “Dansk folkeparti kan heller ikke løbe fra, at i deler samme menneskesyn som Anders [Breivik] gør.”

Godt så…


Denne underlødige påstand kan Harpsøe vælge at modargumentere eller ignorere, afhængigt af hvor meget vægt hun tillægger elendigt formulerede indlæg på Hillerød Postens hjemmeside. Folketingsmedlemmet har selvfølgelig også en tredje mulighed…

Cue Hillerød Posten:


Dansk Folkepartis folketingsmedlem Marlene Harpsøe har anmeldt læserbrevsskribenten til Nordsjællands Politi for injurier.

“Jeg er meget vred over, at han siger, at jeg har samme menneskesyn som massemorderen i Norge. Det vil jeg ikke finde mig i. Jeg hader enhver form for vold”, siger Marlene Harpsøe, der bor i Værløse.

Suk!


Ytringsfriheden omfatter om noget retten til at kritisere vores magthavere.

Denne kritik kan tage form, som et forsøg på at “reverse engineer” et motiv eller et menneskesyn, på baggrund af en magthavers udtalelser, handlinger og øvrige ageren i det offentlige rum. Det Marlene Harpsøe vil gøre er at stække borgernes muligheder for at spekulere i, hvad magthavere måtte have tænkt, ment eller følt i forbindelse med deres politiske virke.

Hvis borgeren ikke længere må spekulere i magthaverens menneskesyn, så vil borgeren heller ikke have mulighed for at spekulere i, hvilken politik der kunne udgå af dette menneskesyn. Borgeren må begrænse sig til at argumentere med baggrund i, og i forlængelse af, magthavernes udtalelser og handlinger.

Hvor mange af historiens store forbrydere kunne en borger med succes have advaret imod, hvis en aspirerende magthavers eventuelle fremtidige embedsførelse udelukkende måtte forstås i forlængelse af handlinger og udtalelser, som faldt før magthaveren tiltog sig magt, som han havde agt?

Konklusion:


Gökmen Emin Akyuz er – med al respekt – en fuckin’ nobody! Denne nobody har skrevet et indlæg på Hillerød Postens hjemmeside; et indlæg som indeholder store dele åbenlys spekulation, men ikke et eneste objektivt forkert udsagn.

Marlene Harpsøe optræder regelmæssigt i medierne, har eksklusiv adgang til landets mest prominente talerstol, og aflønnes fyrsteligt for disse privilegier.

Marlene Harpsøe har valgt at sagsøge Gökmen Emin Akyuz for hans/hendes udtalelser. Det holder ikke for folketingsmedlem for et parti, som påstår at de værner om ytringsfriheden.