Markant stigning i antallet af flygtninge til Danmark

Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark, er næsten blevet fordoblet på tre år, og de fleste af dem får lov til at blive

Slettet Bruger,

14/10/2009

Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark, er næsten blevet fordoblet på tre år, og de fleste af dem får lov til at blive. Det er en bekymrende udvikling, mener Dansk Folkeparti.

Ikke siden 2003 er der kommet så mange flygtninge til landet for at opnå asyl, og de fleste får lov til at blive i landet. Det viser tal fra Rigspolitiet og Integrationsministeriet, som Berlingske Tidende har gennemgået.

I de første otte måneder af 2009 er 2.182 asylansøgere kommet til Danmark, hvilket er en stigning på 86 pct. i forhold til samme periode i 2006. Samtidig har 53 pct. af asylansøgerne siden 2007 opnået flygtningestatus i Udlændingeservice. Det er den højeste procentandel siden 1999.

Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Peter Skaarup, synes, at udviklingen er yderst bekymrende.

" Det er en udfordring, det der sker nu, og vi vil bede regeringen om en forklaring på, hvorfor der igen er flere, der søger asyl i Danmark," siger Peter Skaarup til Berlingske Tidende.

Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, mener, at krigene i Afghanistan og Irak er årsag til den voldsomme stigning i antallet af flygtningen.

"Det er knyttet til de konfliktmønstre, der findes i verden. Ansøgerne fra Afghanistan og Irak er markant flere end andre, og en række minoritetsgrupper, f.eks. kristne, er under pres," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: