Marcus Knuth: Udlændinge skal screenes før de kan få statsborgerskab

Det er under en uge siden, at folketingsmedlemmet og den markante meningsmand Marcus Knuth skiftede fra Venstre til Konservative

Claes Kirkeby Theilgaard,

05/12/2019

Det er under en uge siden, at folketingsmedlemmet og den markante meningsmand Marcus Knuth skiftede fra Venstre til Konservative. I sit nye parti har han fået rollen som udlændingeordfører, og nu er han allerede klar med sin første konservative udmelding på udlændingeområdet.

Står det til Marcus Knuth, bør udlændinge sendes gennem en screeningsamtale, inden de kan få dansk statsborgerskab.

Det skriver DR Nyheder.

Forslaget om screening af udlændinge inden tildeling af statsborgerskab blev sidste år standset af Venstre. Her var det Naser Khader fra Konservative, der stod bragte forslaget til bords, mens blandt andre Venstremand Jan E. Jørgensen var stor modstander og kaldte forslaget "en form for sindelagskontrol".

Nu hvor Marcus Knuth har sagt farvel til Venstre og goddag til en mere konservativ linje på udlændingeområdet, bringer han altså forslaget til bords igen.

Kritikken fra Jan E. Jørgensen giver Marcus Knuth ikke meget for.

"Der vejer dét at passe på Danmark tungest for mig. Hvis jeg kom udefra og gerne ville være dansk statsborger, ville jeg da med glæde tage en snak med et panel om, hvorfor jeg ville det. Lige så vel som hvis du søger en stilling i en virksomhed. Der ikke noget ondt i, at man tager en samtale for at se, hvad er det her for en person", fortæller den nyudnævnte udlændingeordfører til DR.

Han understreger desuden, at det ikke er "et perfekt filter", men at en screeningsamtale vil give "en smule ekstra ro i forhold til, hvem vi giver det danske pas til".

"Jeg synes, at det at få tildelt dansk statsborgerskab er noget af det mest ædle, man kan få her i verden. Jeg tror, at en samtale vil give et mere nuanceret billede af de personer, som gerne vil have dansk statsborgerskab. Ikke mindst når man ser på nogle af de desværre alt for mange mennesker, som har vendt Danmark ryggen og efterfølgende er taget til Islamisk Stat eller har begået alvorlig kriminalitet efterfølgende", siger Marcus Knuth.


FOTO: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kilde: