Mænd har større ambitioner med lønnen end kvinder

Når kvinder ikke får så høj løn som mænd, så skyldes det bl

Slettet Bruger,

25/09/2009

Når kvinder ikke får så høj løn som mænd, så skyldes det bl.a., at de ikke går efter det, viser en undersøgelse blandt de studerende på landets handelshøjskoler.

Syv ud af ti mandlige studerende på landets handelshøjskoler forventer at få en månedsløn på over 30.000 kr. i deres første job. Blandt de kvindelige studerende samme steds forventer syv ud af ti omvendt at tjene mindre end 30.000 kr. Det viser en undersøgelse fra CA a-kasse ifølge metroXpress.

"Mændene har et langt bedre udgangspunkt for at forhandle en god løn hjem. Kvinder tror typisk, de kan nå højere op, når de har været ansat et stykke tid, men det er meget sværere at rykke sig lønmæssigt senere," siger forsikringschef i CA a-kasse Lars Moesgaard til til avisen.

Karen Sjørup, leder af Center for Ligestillingsforskning på RUC, kalder kvindernes tilgang "uheldig" og opfordrer dem til at hæve lønfanen.

"Forskellen er virkelig bekymrende, når nu de adspurgte faktisk har samme uddannelsesniveau. Kvinderne skal ikke være så beskedne, de skal tage nogle flere chancer," siger hun til metroXpress.

[email protected]

Kilde: