Måling: Rød blok vinder kommunalvalg

En ny måling viser, at hver tredje vælger vil stemme socialdemokratisk ved kommunalvalget i november, mens SF fordobler sin stemmeandel til 14,3 pc...

Slettet Bruger,

12/10/2009

En ny måling viser, at hver tredje vælger vil stemme socialdemokratisk ved kommunalvalget i november, mens SF fordobler sin stemmeandel til 14,3 pct. af stemmerne.

Socialdemokraterne og SF bliver de store vindere ved det kommende kommunalvalg. Det viser en måling foretaget af Rambøll/Analyse Danmark for Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne står til at få omkring 34 pct. af stemmerne, mens SF fordobler deres stemmeandel til 14,3 pct. Tilsammen opbakning får de to partier altså opbakning fra næsten hver anden vælger.

"Et kommunalvalg er mere end noget andet et valg om velfærd, fordi den konkrete service til borgerne udmøntes i kommunerne. Derfor går det vores vej i øjeblikket, fordi borgerne oplever forringelser," siger SF-formand Villy Søvndal til Jyllands-Posten.

Venstre vil ifølge målingen opleve en tilbagegang på 5 pct. i forhold til kommunalvalget i 2004.

"Vi må erkende, at det bliver uhyggeligt svært at nå op på samme resultat som i 2005. Men vi giver på ingen måde op nogen som helst steder i landet," siger partiets næstformand, skatteminister Kristian Jensen, til Jyllands-Posten om vælgerlussingen.

[email protected]

Kilde: