Måling: Fremgang til Venstre

Man skal halvandet år tilbage for at finde en bedre måling for Venstre

Slettet Bruger,

25/10/2009

Man skal halvandet år tilbage for at finde en bedre måling for Venstre. Men man skal lige så lang tid tilbage for at finde en dårligere måling for De Konservative.

Skandaler i Forsvaret og Klimaministeriet har præget den seneste tid, men statsminister Lars Løkke Rasmussen og hans parti er alligevel gået styrket ud af det hele. Det skriver Berlingske Tidende.

Gallups nyeste meningsmåling viser nemlig, at 26,9 pct. af vælgerne foretrækker Venstre, hvilket er på niveau med ved sidste valg. Til gengæld er De Konservative røget helt ned på 9,7 pct.

"Jeg glæder mig selvfølgelig over at Venstre har en opadgående tendens. Men det, der for alvor har vores opmærksomhed, er naturligvis, om regeringen kan fortsætte," siger Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, til Berlingske Tidende.

Ifølge målingen kan regeringen lige præcis ikke fortsætte. VKO får ganske vist få 50,4 pct. mod 48,5 pct. til oppositionen, men de nordatlantiske mandater vil give Helle Thorning-Schmidt præcis 90 mandater og dermed statsministeriet.

Gallups måling viser dog også, at hele 28,5 pct. af vælgerne er i tvivl om, hvem de vil stemme på, så de to blokkes relative styrkeforhold kan hurtigt rykke sig.

[email protected]

Kilde: