Løkke klar til samlet afstemning om forbehold

Nu da Lissabon-traktaten ser ud til snart at træde i kraft, rykker spørgsmålet om de danske EU-forbehold igen op på dagsordenen

Slettet Bruger,

31/10/2009

Nu da Lissabon-traktaten ser ud til snart at træde i kraft, rykker spørgsmålet om de danske EU-forbehold igen op på dagsordenen. Ifølge statsministeren giver det ingen mening at sende "fælles mønt"-forbeholdet til afstemning nu, men når det sker, kan det meget vel blive i en samlet pakke med de øvrige forbehold.

Det netop overståede EU-topmøde i Bruxelles, hvor den tjekkiske præsident Vaclav Klaus fik sin ønskede undtagelse fra Lissabon-traktatens charter om borgernes rettigheder, aktualiserer ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen diskussionen om de danske EU-forbehold. Det skriver berlingske.dk.

"Der er ingen tvivl om, at det får konsekvenser for Danmark, og der er ingen tvivl om, at regeringen ønsker at komme af med forbeholdene," sagde Løkke Rasmussen ifølge berlingske.dk efter topmødet i Bruxelles.

Dagens kriseramte danske økonomi, der gør at Danmark som som de fleste andre EU-lande ikke er i stand til at leve op til de økonomiske krav, der ellers er foreskrevet for Euro-deltagerne, gør dog, at der ikke er grund til en snarlig afstemning, siger statsministeren.

"Det er meningsløst at stemme om euroen nu, og så er spørgsmålet, om vi skal tage de to andre afstemninger og risikere en meget teknisk debat. Eller skal vi vente og få en samlet afstemning, der også åbner for en mere principiel debat om, hvorvidt Danmark nu har fået så meget selvtillid, at vi faktisk tør være med i det her selskab," siger Lars Løkke Rasmussen til berlingske.dk.

Statsministeren erklærer samtidig, at han ikke er afvisende over for at samle alle danske forbehold til en kommende afstemning, så vælgerne blot skal sætte kryds ved ja eller nej til om forbeholdene skal bestå.

[email protected]

Kilde: