Løkke tryner journalister – finder de sig i det?

LEDER: Journalisterne på Christiansborg er nu ved at have fået nok af statsminister Lars Løkke Rasmussen

Ole Birk Olesen,

16/12/2009

LEDER: Journalisterne på Christiansborg er nu ved at have fået nok af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Han svarer ikke på deres spørgsmål på sit ugentlig pressemøde, han går til forurettet angreb på spørgere, der ikke optræder underdanigt nok i hans selskab, og når en journalist stiller spørgsmål, som ikke behager Løkke, så giver han bare ordet videre til en anden journalist. Mærkeligt. Er det ikke samme Lars Løkke Rasmussen, som netop Christiansborg-journalisterne hyldede for hans store ”folkelighed” og mere runde stil, dengang de kunne opstille det som et modsætningsforhold til forgængeren i Statsministeriet, Anders Fogh Rasmussen?

Nu er journalisterne så blevet klogere, og lad os da så give dem tre gode råd til, hvordan man håndterer en statsminister, der enten er ramt af magtens arrogance, eller måske bare altid har haft en karakterbrist:

1. Fortæl sandheden. Hvis Lars Løkke Rasmussen ikke vil svare på bestemte spørgsmål, så lad være med at gøre som om, I får svar. Lav i stedet artikler med overskrifter som, ”Løkke ville igen ikke svare på spørgsmål”, eller ”Løkke talte udenom – for 17. gang”.

2. Udstil ham. Optryk artikler eller udsend jeres tv- og radioindslag med længere interviewbidder, så alle kan læse, høre og se, at statsministeren gentagne gange undviger at svare på bestemte spørgsmål, og at han optræder mopset arrogant, blot fordi pressen gør sin opgave og stiller ham kritiske spørgsmål.

3. Rot jer sammen. Når Lars Løkke Rasmussen ikke vil lade journalister, der insisterer på at få svar på deres spørgsmål, beholde mikrofonen på pressemøderne, så må de andre journalister, der får mikrofonen, bare tage over, hvor den forrige slap. Glem for en gangs skyld at I er på konkurrerende medier og dyrk i stedet jeres fælles interesse i at lære en ny statsminister, hvordan man opfører sig ordentligt – når nu hans forældre har svigtet så fælt.

Journalistkorpset på Christiansborg er simpelthen ikke sin opgave voksen, hvis Lars Løkke Rasmussen slipper af sted med at lege stærk mand på denne måde.

Kilde: