Løkke og Thorning mener, man kan vinde et kapløb ved at stå stille!

I denne uge har jeg haft en fantastisk medvindsoplevelse blandt 150 unge i Silkeborg

Anders Samuelsen,

28/03/2010

I denne uge har jeg haft en fantastisk medvindsoplevelse blandt 150 unge i Silkeborg. Det vender jeg tilbage til!

Men først og sidst: Meld dig til Liberal Alliances landsmød NU – hvis du ikke allerede har gjort det. Jeg ved godt, at det er fristende lige at skyde tilmeldelsen en uge eller to, men det vil være en stor hjælp, hvis du allerede i dag sender en mail til mig på [email protected] eller en mail til Liberal Alliances chefsekretær Katrine Bille Berner på [email protected] Vi bliver rekordmange i år, kan vi allerede nu afsløre.

Jo flere vi bliver, jo stærkere en manifestation af vores fremgang. Jeg glæder mig! Til samværet, vores politiske diskussioner, til debatpanelet, til koncerten med Johnny Deluxe, til festen og til stand up-underholdningen. Det hele koster kun 100 kr. - inkl. festmiddag og fri bar under middagen. Det bliver et utraditionelt landsmøde i et parti, der tør, hvor andre tier.

Og så til Silkeborg: Tirsdag var jeg i bilernes by for at holde oplæg for og tage en debat med 150 HTX-elever.

Det blev en oplevelse, der styrkede troen på fremtiden. I baghovedet havde jeg en fornemmelse af, at det måske ville blive op ad bakke, når nu eleverne dag ud og dag ind tudes ørerne fulde af, at bare Danmark står helt stille, så skal vi nok klare os i det globale kapløb. Men jeg blev endog meget positivt overrasket.

Jeg valgte at gå meget direkte til de unge med budskabet om nødvendige reformer, væk med efterlønnen, en smule brugerbetaling i sundhedssystemet, forkortet dagpengeperiode, væk med erhvervsstøtteordninger og fjernelse af misundelsesskatter.

Debatten var livlig og intens, men også meget positiv. Min konklusion er entydig: De unge er langt foran flertallet på Christiansborg. De unge ved, hvilke udfordringer de står overfor.

Når jeg spurgte om, hvor mange af dem, der forventede, at der ville blive råd til efterløn til dem, var der kun to, der rakte hånden op. De er realister.

Når jeg spurgte dem om, hvor mange af dem, der forventede at skulle arbejde i udlandet i løbet af deres arbejdsliv, rakte ca. 80 % hånden op. De er globalt orienterede.

Når jeg forklarede, hvorfor det er nødvendigt at sænke skatten på arbejde for at sikre konkurrenceevne og arbejdspladser, også selvom det selvfølgelig betyder, at nogle får mere end andre – ja, så var der stort set ingen protester. De unge lider ikke under misundelsesretorikken – de kan se, hvad der skal til. De unge forstår, hvilke udfordringer vi står overfor. De ved at det ikke passer når Thorning og Løkke forsøge at bilde dem ind at Danmark kan vinde i det globale kapløb ved at stå stille, have bind for øjnene og en finger i hvert øre.

Det, synes jeg, er ekstremt opløftende - og samtidig rystede de opgivende på hovedet, når jeg kunne fortælle, at Venstres og SF’s seneste lovpåfund er at forbyde folk at drikke øl, når de er til koncert eller til fodboldkamp. I modsætning til flertallet i Folketinget kan de unge bevare overblikket og skelne ligegyldigheder fra nødvendigheder. Mødet med de unge bekræftede mig i, at der er håb.

Jeg er overbevist om, at V, K, S, SF og O totalt undervurderer befolkningen, når de forsøger at bilde alle ind, at hvis vi bare holder os for øjne og ører – ja, så forsvinder udfordringerne.

I Folketinget har Liberal Alliance vinden imod sig. I Silkeborg i tirsdags havde vi vinden i ryggen og masser af opbakning.

Husk det nu: Meld dig til landsmødet. Send en mail til mig på [email protected] eller send en mail til Katrine Bille Berner på [email protected] Jeg glæder mig til, at vi ses!

Kilde: