Løgnedetektor: Hækkerup vildledte om økonomi i tv-debat

Den socialdemokratiske næstformand Nick Hækkerup er en sand mester i S-SF´s hoveddisciplin som er at lyve, at lyve stort og lyve vedvarende

Christian Melgaard,

12/09/2011

Den socialdemokratiske næstformand Nick Hækkerup er en sand mester i S-SF´s hoveddisciplin som er at lyve, at lyve stort og lyve vedvarende. Teknikken er meget konsekvent; man påstår næsten hvad som helst i debatter og spørgerunder, vel vidende, at de rigtige oplysninger først kommer frem senere, når valgtoget for længst er kørt videre.

Vi så det eksekveret til perfektion da Helle Thorning var i den varme stol og emnet var S-SF´s håbløse 12 minutters plan. Journalisterne sad med dokumentationen klar, men Helle benægtede bare fakta, og skød det gentagne gange (med et stort smil) hen under at det kunne de undersøge i morgen.

Senest har Nick Hækkerup leveret en røverhistorie ved en politisk debat med Kristian Jensen i TV2 News søndag; Han fik det til at fremstå som om det var Schlüter regeringen, der var skyld i at Danmark mistede sin økonomiske topkarakter AAA hos de internationale kreditrating bureauer i 1983. Realiteten er, at det var Anker Jørgensens håbløse økonmiske poilitik med massiv offentlig gældsætning der var årsagen. Schlüter-regeringen fik derimod sat Dansk økonomi tilbage på sporet, men det var først i 2001 at Danmark genvandt top-karakteren - så stort var det hul Socialdemokraterne havde gravet under Anker Jørgensen.

Anker Jørgensens politik ligner meget det S-SF advokerer for, så spørgsmålet er om vi har lært af historien?