Ligestillings-gak fra EU

LEDER: Åh, gud! Har de virkelig vedtaget det? Ja, det har de

Ole Birk Olesen,

22. november 2012

LEDER: Åh, gud! Har de virkelig vedtaget det? Ja, det har de. EU har besluttet, at forsikringsselskaber ikke længere må gøre forskel på mænd og kvinder i præmiespørgsmål.

Så selvom unge mænd gennemsnitligt smadrer flere biler end unge kvinder, så må forsikringselskaberne nu ikke længere kræve en højere præmie for kaskoforsikringen fra de unge mænd, end de gør fra unge kvinder. Og selvom kvinder gennemsnitligt lever længere tid end mænd, så må pensionsselskaberne ikke længere opkræve større betaling fra kvinder, som vil have en fast pensionsudbetaling hele deres lange liv, end de opkræver fra mænd, som lever i kortere tid.

Der må stadig gerne gøres forkel på baggrund af alder - f.eks. ved at kræve større præmie for en bilforsikring fra unge bilister end fra mere modne og erfarne bilister. Der må også kræves større betaling for en livsforsikring fra rygere end fra ikke-rygere. Og der er ikke kommet noget forbud mod, at indboforsikringen er dyrere i kvarterer med mange indbrud, end den er i kvarterer med få indbrud. Kun gennemsnitlige kønsforskelle må ikke bruges af forsikringsselskaberne, når de fastsætter deres priser.

Hvorfor? Der findes ingen rationel begrundelse. Det handler kun om at underlægge forsikringsselskaberne en helt irrationel politisk korrekthed. Man anerkender på alle andre områder deres ret til at gøre forskel på kunderne baseret på gennemsnitlige gruppekarakteristika, som kan hjælpe forsikringsselskaberne med at anslå forskellige risici ved et kundeforhold. Kun når det handler om køn, må forsikringsselskaberne ikke gøre det, som man tillader dem i forhold til alle mulige andre grupperelaterede forskelligheder.

Resultatet vil være, at unge kvinder nu skal betale for meget for deres bilforsikring, for at unge mænd til gengæld kan slippe billigere. Og at mænd omvendt skal betale for meget for deres livrenteordning, for at kvinder kan slippe billigere.

Hvad bliver mon det næste? Må en dameklip hos frisøren nu heller ikke koste mere end en herreklip?