Liberale m(ænd)ennesker der elsker kvinder

Mænd er ofte fraværende i ligestillingsdebatten

Rasmus Ole Hansen,

23/01/2013

Mænd er ofte fraværende i ligestillingsdebatten. Ifølge Ditte Geise skulle det være fordi liberale mennesker hader kvinder. Beviset er en satirefigur på internettet. Dårlig satire hun derefter bruger til at angribe en række navngivne liberale mænd.

Intet kunne være længere fra sandheden. Liberale mænd elsker kvinder. Hvilket mænd vist gør i almindelighed.

Fællesnævneren for liberale mænd (og for liberale kvinder for den sags skyld) er frihed til individet overfor statsmagten. Det betyder at liberale mænd gerne ser at en samfundsorden, hvor der bliver bakket op om den institution som far, mor og børn er. Den liberale mand kan kun se med undren til at Danmark er det land af de ”gamle” EU-lande, hvor der er størst økonomisk fordel ved at bryde familien op og leve hver for sig. Er far og mor sammen skal der oftest betales fuld pris for dagsinstitution. Far som ofte tjener mere end mor pga. aldersforskellen kan ikke modregne topskatten i den anden ægtefælles indkomst. Der kan ikke fås boligsikring. Der er ikke forhøjet børnetilskud. Alt i alt er det ikke en særlig økonomisk givtig forretning at være en familie med far, mor og børn.

På den anden side står så feministerne. Hader feminister kernefamilien? tænker den liberale mand. Retorikken fra feministerne er i hvert fald hård. Der er sjældent konkrete forslag at forholde sig til fra mænd, fordi langt de fleste mænd ikke er mandchauvinister som mange feminister påstår. Derfor må der jo blot foretages ad hominen angreb på de liberale mænd, når nu de ikke deltager nok i debatten. Ditte Geise bruger satirefiguren Bob Glitter til dette formål. Når man kan bruge en satirefigur som politisk angreb mod liberale mænd, så er man simpelthen for langt ude. Hvilket kun forstærker liberale mænds ulyst til at deltage i ligestillingsdebatten.

Andre igen bruger f.eks. Manfos Lennart Kiil til at skyde liberale mænd holdninger i skoene. Pudsigt nok er Lennart Kiil netop en mand som deltager i ligestillingsdebatten. I stedet for at være lykkelig for det vil feministerne hellere angribe ham. Angrebene kan kun undre. Her er jo netop en liberal mand, der  tager emnet ligestilling alvorligt og bogstaveligt. Nemlig ligestilling mellem kønnene i forhold til lovgivningen. For mænd og kvinder er jo ikke lige fra naturens hånd. Hvilket jo kun er godt. Det er jo derfor vi liberale mænd elsker kvinder.

Kilde: