Liberal Alliances flade skatte myte

Jeg er godt træt af at liberal alliance bliver ved med at slå på en skat på 40% for alle, og en selskabsskat på 12%

Ikke angivet Ikke angivet,

06/11/2010

Jeg er godt træt af at liberal alliance bliver ved med at slå på en skat på 40% for alle, og en selskabsskat på 12%.

Hvis de 2 skatte procenter virkede i praksis, så ville alle lande indføre dem, der har været en del eksperimenter i østeuropa, hvor de indførte flade skatter, med det resultat at mellemklassen, og underklassen har betalt prisen, især i Rusland fandt de ud af at den flade skat ikke forøgede beskæftigelsen, lande som Bulgarien og Rumænien diskutere i øjeblikket om de skal ændre systemet, så de kan få rettet op på de store sociale uligheder de oplever i landet.

Og hvordan kan det så være kina ikke har en flad skat, de har tværtimod en skat på 45% for de rigeste, og en skat på mellem 20-30% for de fattigeste, samtidigt har de en selskabsskat på 25% , altså samme selskabsskat, som vi har.

Burde vi ikke istedet give 5 års skattefrihed for firmaer, der ønsker at nedsætte sig i landet, det ville straks gøre vores firma attraction større, samtidigt kunne vi halvere afgifterne på almindelige vare, forhøje priserne på luksus vare i bedste Adam Smith stil, gøre vores valuta frit flydende så vi kan regulere efter hvor meget gang der er i økonomien og i beskæftigelsen, det tror jeg ville fungere meget bedre end alle de der flade skatte teorier .

Liberal Alliance snakker om at vi bør fjerne efterlønnen, og at de nedslidte bare kan få en førtidspension, javel, men hvad så med de nedslidte mennesker som har opsparet et beløb over 65.000 kr, i pension, skal de så bare fratages deres penge for at få førtidspensionen?

Samtidigt ønsker Liberal Alliance at skære ned i den offentlige sektor, som tror jeg, vil have den uheldige konsekvens at flere ender i arbejdsløshed, endda samtidigt med vi har en stor arbejdsløshed, en af de mest kendte investore, George Soros sagde for et par måneder siden, at skære i de offentlige udgifter midt under en krise, er at vende ryggen til historiske erfaringer.

Uhæmmet skattelettelser, som ikke er finanseret vil være en giftsprøjten for vores økonomi, det lyder smukt i et valgslogan, men realiteten mangler.

Kilde: