Liberal Alliance parat med bandepakke: Sænk den kriminelle lavalder til 12 år

Liberal Alliance vil bekæmpe banderne ved at sænke den kriminelle lavalder til 12 år, legalisere hash, indføre hårdere straffe og udlicitere politi...

Slettet Bruger,

13/10/2009

Liberal Alliance vil bekæmpe banderne ved at sænke den kriminelle lavalder til 12 år, legalisere hash, indføre hårdere straffe og udlicitere politiopgaver til private vagtværn.

Simon Emil Ammitzbøll, Liberal Alliances politiske ordfører, præsenterer i dag i en kronik i Politiken partiets forslag til en bandepakke.

For at komme de unge kriminelle i banderne til livs skal den kriminelle lavalder sænkes til 12 år, men samtidig skal Kriminalforsorgen deles op i to.

"Den ene del er kriminalforsorgen for voksne, som har ansvar for fængsler og sikkerhed. Her arbejder der primært politifolk og fængselsbetjente. Den anden del er kriminalforsorgen for unge under 18 år, som skal bestå af særligt uddannede pædagoger og andre fagfolk, der kan hjælpe de straffede unge til et liv uden kriminalitet," skriver Simon Emil Ammitzbøll i Politiken, og påpeger, at denne opdeling vil gøre det lettere at lave en social og målrettet indsats mod de unge kriminelle.

Samtidig skal de hårdeste elementer af banderne væk fra gaden, og derfor ønsker Liberal Alliance at indføre hårdere straffe for grov kriminalitet.

"Når det kommer til grov vold, trusler og narkohandel, er den afskrækkende effekt ikke det vigtigste - her gælder det først og fremmest om at sikre de lovlydige borgere imod forbryderne. I Liberal Alliance vil vi være tough on tough crime og soft on soft crime," skriver Simon Emil Ammitzbøll.

Derudover ønsker Liberal Alliance at fjerne bandernes eksistensgrundlang ved at legalisere hash.

"Rigspolitiet siger det selv - banderne slås om hashmarkedet. Så længe hash er et illegalt produkt, har forbryderne en guldrandet forretning - en indtægtskilde så stor, at den åbenbart er værd at dræbe for. Vi foreslår derfor et toårigt forsøg med salg af cannabis via apotekerne," forklarer Simon Emil Ammitzbøll i Politiken.

Der skal desuden også indføres et afgiftsstop på cigaretter, sodavand og slik, så det ikke bliver attraktivt at smugle disse varer til landet og sælge dem billigt, fordi de danske priser er høje.

Endeligt ønsker Liberal Alliance, at der skal frigøres ressourcer i politiet ved at udlicitere flere af politiets opgaver til private vagtværn, for eksempel transport af dømte fra fængslet til retten, overvågning af elektroniske fodlænker, ledsagelse af afviste asylansøgere og opklaring af indbrud.

Klik her for at læse Liberal Alliances forslag til en bandepakke.

[email protected]

Kilde: