Liberal Alliance fjerner gratis parterapi til alle

"Vi havde helst set ordningen helt afskaffet, men dette er et skridt i den rigtige retning," siger Simon Emil Ammitzbøll, der har fået gjort den gr...

Slettet Bruger,

26/10/2009

"Vi havde helst set ordningen helt afskaffet, men dette er et skridt i den rigtige retning," siger Simon Emil Ammitzbøll, der har fået gjort den gratis parterapi indtægtsbestemt.

Liberal Alliance har sat en stopper for den gratis parterapi til alle, som begyndte som en forsøgsordning, men som især Dansk Folkeparti ønskede at gøre permanent.

Pengene til ordningen kom fra de såkaldte satspuljemidler, som alle partier i Folketinget på nær Enhedslisten, deltager i fordelingen af. Hvor ordningen før var gratis for alle, så er den, med den nye satspuljeaftale, som partierne har indgået i dag, nu gjort indtægtsbestemt, oplyser Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, i en pressemeddelelse.

"Staten skal ikke blande sig i folks ægteskaber. Vi havde helst set ordningen helt afskaffet, men dette er et skridt i den rigtige retning. Langt de fleste af dem, der indtil nu har modtaget parterapi på statens regning, har helt almindelige indtægter og ville ikke have haft problemer med at betale for terapien selv," udtaler Simon Emil Ammitzbøll.

På Liberal Alliances initiativ er det også blevet besluttet, at et nyt værested for prostituerede skal fungere på fordomsfrie præmisser. I dag kræver mange væresteder, at de prostituerede tager afstand fra deres egen livsførelse. Og det afholder mange prostituerede fra at søge hjælp. Derfor har Liberal Alliance fået skrevet ind i aftaleteksten, at det nye værested skal være fordomsfrit.

"Det er ikke statens opgave at prædike moral. Når staten giver penge til socialt arbejde, skal det udføres fordomsfrit og uden løftede pegefingre," siger Simon Emil Ammitzbøll.

ole@180grader.dk

Kilde: