Liberal Alliance: 10 mio. kr. mere til Team Danmark

"Danmark skal have elitesportsfolk, der kan konkurrere på internationalt niveau," mener Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen

Slettet Bruger,

30/09/2009

"Danmark skal have elitesportsfolk, der kan konkurrere på internationalt niveau," mener Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen. Og skatteyderne skal betale for det.

Liberal Alliance vil finde 10 millioner kroner ekstra til Team Danmark på næste års finanslov, meddeler partiets leder, Anders Samuelsen. Faldende sponsorindtægter og færre tipsmidler har nemlig tvunget Team Danmark til blandt andet at skære i tilskuddet til flere specialforbund - blandt andet har man helt stoppet støtten til unge basketball- og volleytalenter.

"Det er et kardinalpunkt for os at skaffe flere penge til eliteidrætten. Regeringen ønsker at lave bredere forlig end kun med Dansk Folkeparti, og da vi har været med i finansloven de seneste to år, har vi en forventning om, at regeringen vil lytte til os," siger Anders Samuelsen i en pressemeddelelse.

Han er bange for, at eliteidrætten vil sygne hen, hvis Team Danmark ikke får den tiltrængte saltvandsindsprøjtning.

"Danmark skal have elitesportsfolk, der kan konkurrere på internationalt niveau, fordi det skaber nationalt sammenhold og er til glæde og inspiration for mange mennesker. Sport har en utrolig positiv funktion i samfundet - både for sundheden og for dansk kultur", fastslår Anders Samuelsen.

I forbindelse med finanslovsforhandlingerne vil Liberal Alliance også finde flere midler til Idrættens Analyseinstitut og Play The Game - en organisation der ser kritisk på idrættens skyggesider.

[email protected]

Kilde: