Lene Espersen = FAIL

Lene Espersen - og dermed også det parti hun tegner - er i færd med at nedsmelte

Nikolaj Ikke angivet,

09. juni 2010


Lene Espersen - og dermed også det parti hun tegner - er i færd med at nedsmelte. Mine beregninger viser, at der ikke længere er nogen argumenter for at støtte partiet. Derfor vil jeg opfordre de mange konservative partimedlemmer der er blevet i partiet for herfra at "ændre det indefra" til at gøre op med sig selv, om det virkelig er værd at blive i partiet. Med andre ord: Er det ikke snart på tide at sige farvel og tak?

Om det var Bendt Bendtsens “format” ved jeg ikke, men i hans partiledertid blev det gang på gang sagt, at topskatten skulle sænkes eller helt fjernes. Det var et konservativt mål at få den fjernet; så fjernes det skulle den. Dengang var Lene Espersen nummer to i partiet; og hun var selvfølgelig meget imod topskatten. Efter den seneste skattereform lavede hun endda en helt særlig hjemmeside, hvorfra hun fortalte, at det var godt, at skattesystemet var blevet gennemført en skattereform… Altså den skattereform, som man lige har annulleret nogle dele af. Og tilmed er stolte af det!

Det er ikke pænt at tale grimt om mennesker. Men jeg er begyndt at få samme indtryk af Lene Espersen, som jeg har af Helle Thorning. Det er lidt svært at forklare: Når jeg ser Helle Thorning i fjernsynet, får jeg en fornemmelse af, at jeg egentlig bare ser på en tom skal i menneskeform, som står og snakker. Snakker, snakker, snakker. Der bliver sagt meget - men der er ingen mening i det. Når jeg ser på Helle Thorning ser jeg en kvinde, der er blank. Helt og aldeles blank. Sådan er jeg også begyndt at have det med Lene Espersen.

Lene Espersens grundlovstale var et regulært coup de grâce til det borgerlige projekt. Du ved det projekt der handler om, at du selv skal bestemme over dit liv. Du kender, trods alt, dig selv bedre end statens embedsmandsværk gør.

Hun formastede sig således til at sige:

Vi konservative er så altafgørende for landets fremtid – for vi vil ikke tillade den løbske liberalisme a la Liberal Alliance og Saxo Bank, hvor alle er deres egen lykkes smed og fanden tager de sidste

Lene Espersen er med andre ord imod alt det, som Liberal Alliance står for. Men hvad står Liberal Alliance for? Liberal Alliance vil afskaffe topskatte, tilbagerulle nanny-staten, fjerne efterlønne og reformere dagpengesystemet.

Det er fire punkter, som jeg ellers skulle mene var ganske borgerlige. Punkter, som endog en konservativ kunne støtte op om. Jeg kan godt lide at læse bøger, så lad mig lige slå op i nogle af de bøger jeg har ved hånden... to sekunder... Jo. Den er god nok. Det er rent faktisk borgerligt, at være imod topskatten, at ville tilbagerulle nanny-staten, at ville fjerne efterlønne og vil reformere dagpengesystemet! Ja rent faktisk, så er disse fire ting endda ikke engang så borgerlige, at det gør noget. Von Mises, Hayek og ikke mindst Seldon ville havde gået endnu længere i deres tid -- ligesom flere af os vil det i vores.

Lene Espersens udtalelser bør give anledning til overvejelser. Hun har med dem sendt sit parti ud på en kurs, der fordrer af sine medlemmer, at de seriøst overvejer, om Det Konservative Folkeparti er et levedygtigt parti; og om det er et parti, der arbejder for principper, som man selv kan stå inde for.

Hvis DU er blandt de medlemmer der siger, at de hellere vil ændre partiet indefra, fremfor at melde sig ind i f.eks. Liberal Alliance, så husk på, at det parti du vil reformere, p.t. er lodret uenig i meget af det, som du rent faktisk selv synes er fornuftigt. Det som DU mener, det er ikke konservativ politik. Hvordan har du det egentlig med det?

I går opfordrede Anders Samuelsen Lene Espersen til at dokumentere sine påstande i et fint indlæg i Berlingske Tidende. Forestil dig, at indlægget ikke var skrevet til Lene Espersen, men til dig. Hvordan ville du svare på spørgsmålene?