Leder: Symptomet Bendtsen

De Konservative synes simpelthen bare talentløse i disse år

Slettet Bruger,

25/10/2009

De Konservative synes simpelthen bare talentløse i disse år. Måden at tiltrække talenterne på igen må være at formulere en politik, som flere begavede mennesker kan tilslutte sig. Men hvem skal gøre det?

Mens de Konservative via partiets daværende justitsminister og kronprinsesse, Lene Espersen, har stået i spidsen for en ny våbenlov, der kriminaliserer almindelige mennesker med en hobbykniv i bilen, har partiets daværende formand, Bendt Bendtsen, ladet sine ministerchauffører køre rundt med en jagtriffel et utal af gange, fortæller to tidligere chauffører. Bendtsen har også opbevaret riflen i et uaflåst skab på ministerkontoret, selvom våbenloven foreskriver, at jagtgeværer skal være under lås og slå.

Det kan der være to forklaringer på: Enten er Bendt Bendtsen så moralsk fordærvet, at han mener sig hævet over den strikse lovgivning, som hans parti belemrer almindelige mennesker med. Eller også er han så dum, at han slet ikke kan forstå problemstillingen og det uheldige lys, som hans adfærd sætter Det Konservative Folkeparti i.

Uanset hvilken af de to forklaringer, der er den rigtige, så går heller ikke Det Konservative Folkeparti ram forbi. I otte lange år genvalgte partiets delegerede Bendt Bendtsen med stående klapsalver på de årlige landsråd, og så godt som ingen stillede sig i perioden offentligt frem og forlangte en mere kompetent leder. Dristede et par borgmestre og en KU-formand sig til i pressen at ytre kritik af Bendtsens lederskab, så slog alle betydende kræfter i partiet tværtimod ring om formanden og bedyrede, hvor fantastisk han var.

Nuvel, med hensyn til opbakningen i befolkningen går det jo ikke bedre med Lene Espersen ved roret. Forklaringen er, at skønt hun svarer bedre for sig, når hun er på tv-skærmen, så har hun indtil videre ikke vist større evner end Bendtsen i forhold til at skabe et sammenhængende politisk program, der gør, at vælgerne ved, hvor de har de Konservative. Udmeldingerne fra partiets ledelse har fortsat karakter af at være "ugens påfund", fremfor at være udsprunget af en samlet vision for, hvilken politik der er bedst for landet.

De Konservative synes simpelthen bare talentløse i disse år. Måden at tiltrække talenterne på igen må være at formulere en politik, som flere begavede mennesker kan tilslutte sig. Men hvem skal gøre det? Og har partiet den tålmodighed som en sådan ideologisk genrejsning af partiet vil kræve, før resultaterne viser sig - måske først 10-15 år ude i horisonten?

Kilde: