Leder: Skattestop - her og der

Det er dokumenteret, at regeringen har brudt skattestoppet

Slettet Bruger,

30/10/2009

Det er dokumenteret, at regeringen har brudt skattestoppet. Vælgerne kan stadig lade tvivlen komme Socialdemokraterne til gode.

Danskerne tror ikke på uændrede boligskatter med Thorning som statsminister, viser en ny meningsmåling. "Danskerne" vil i denne sammenhæng sige 58 procent af de adspurgte. Det kunne være interessant at spørge de samme mennesker, om de tror på uændrede boligskatter med Løkke som statsminister, før man i regeringspartierne jubler for meget - det var trods alt Venstre og de Konservative, som gik til valg på skattestoppet og så brød løftet med en skattereform, der bl.a. hæver skatteudgifterne for boligejerne.

Skatteminister Kristian Jensen og udenrigsordfører Søren Pind fra Venstre var for nylig ude at slå fast, at skattestoppet består, selvom syv ud af ti danskere faktisk tror, at regeringens nuværende overforbrug af skattemidlerne vil føre til højere skatter i fremtiden. De to unge Venstre-folks troværdighed kan her ligge på et meget lille sted. Adskillige gange har regeringen brudt skattestoppet i de senere år efter mottoet: Går den, så går den.

Man har blot altid sørget for, at de, det gik ud over, var tilpas få. Unge breezer-drikkere. Småaktionærer. Enkelte virksomheder. Og lignende.

Skattestoppet gælder - lige indtil regeringen beslutter sig for at bryde det. Sådan er skattestoppet i praksis i dag. Regeringen bør derfor anstændigvis undlade at gøre som om, den har mere rent mel i posen end Socialdemokraterne. Det er dokumenteret, at regeringen har brudt skattestoppet. Vælgerne kan stadig lade tvivlen komme Socialdemokraterne til gode.

Kilde: