Leder: Krigsgalninge alle vegne

Alt for mange mennesker mener, at man må gøre hvad som helst i krig, og det mener Abdul Wahid Pedersen så også

Slettet Bruger,

31/10/2009

Alt for mange mennesker mener, at man må gøre hvad som helst i krig, og det mener Abdul Wahid Pedersen så også. Skam få dem alle.

Når imam Abdul Wahid Pedersen udtaler, at det er i orden at dræbe uskyldige mennesker som gengældelse for drab på andre uskyldige mennesker, så placerer han sig som tilhænger af en desværre alt for udbredt tankegang om, at der ikke bør gælde regler i krig og andre former for kamphandlinger. Tankegangen findes alle vegne i verden og også hos os i Vesten, hvor den ellers burde have færrest tilhængere grundet vestlige værdiers fokus på det enkelte menneske fremfor virkelige eller indbildte fællesskaber.

Uskyldige er netop uskyldige, fordi mennesker ikke kan gøres ansvarlige eller bør kunne staffes for andre menneskers handlinger, heller ikke når disse handlinger begås af deres landsmænd eller deres lands politikere eller militær. Når terrorister slår uskyldige ihjel i et højhus, et fly eller en undergrundsbane i et vestligt land med f.eks. den begrundelse, at de vil have landets soldater ud af deres egne hjemlande, og fordi de holder disse soldater ansvarlige for drab på civile, så er det ikke mindre mord, end hvis Jensen slår Hansen ihjel, fordi Madsen engang har gjort Jensens familie ondt.

Abdul Wahid Pedersens udtalelse må derfor fordømmes, og jo flere der gør det, jo bedre. Men det vil være naivt at tro, at alle, der deltager i fordømmelsen, er spor bedre selv. Andelen af danskere, der f.eks. mener, at det var helt i orden (se kommentarerne her), at USA, da Anden Verdenskrig nærmede sig sin afslutning, nedkastede atombomber over Japan og slog hundredetusindvis af civile ihjel, er uhyggeligt stort. Og det synspunkt, at man bare skulle smide nogle større bomber over de byer, hvor oprørerne gemte sig blandt civile, da kampene i Irak var på deres højeste i årene efter den amerikansk ledede invasion, skulle man heller ikke lede længe efter. Dansk Folkepartis nuværende udenrigsordfører, Søren Espersen, underholdt f.eks. gerne med synspunktet, når han ikke lige stod på en talerstol.

Alt for mange mennesker mener, at man må gøre hvad som helst i krig, og det mener Abdul Wahid Pedersen så også. Skam få dem alle.

Kilde: