Leder: Gambia som foregangsland!

Der er meget, de ikke kan finde ud af i Afrika, men på to områder kører det forrygende for dem: De kan løbe rigtigt hurtigt, både på lange og korte...

Ole Birk Olesen,

29/10/2009

Der er meget, de ikke kan finde ud af i Afrika, men på to områder kører det forrygende for dem: De kan løbe rigtigt hurtigt, både på lange og korte distancer. Og så har de helt styr på det med ligelønnen for mænd og kvinder.

Halvdelen af landene i top 20 på World Economic Forums nye hitliste over lande med styr på ligelønnen er således afrikanske - med Gambia, Nigeria og Burkina Faso helt oppe i top fem! Hvorfor har Folketingets ligestillingsudvalg mon aldrig besøgt Afrika for inspiration?

Churchill sagde, at kapitalismens nedarvejde last er den ulige fordeling af goderne, mens socialismens nedarvejde dyd er den lige fordeling af elendigheden. Det sidste kan nu også siges om feminismen.

I fagforeningen FOA beklagede forbundsformand Dennis Kristensen i går Danmarks placering på plads nummer 43: "Når vi snakker om ligeløn, er Danmark på linje med lande, vi normalt ikke sammenligner os med. Desværre. Men det viser, at ligeløn ikke kommer af sig selv," sagde han.

Nej, ligeløn kommer ikke af sig selv. Der skal først og fremmest gøres en ihærdig politisk indsats efter afrikansk forbillede, så de (mænd), der formår at tjene gode lønninger, forhindres i at gøre det, så de ikke stikker af fra de (kvinder), der ikke har samme lønpotentiale. Så vil Danmark kunne ligge på linje med lande, som vi normalt sammenligner os med, altså f.eks. Gambia, Nigeria og Burkina Faso ...

Kilde: