Leder: Danmarks Radio - den socialdemokratiske stats pressebureau

Mens politikerne har fordoblet skattetrykket de seneste 50 år og bestandigt udvidet velfærdsstatens arbejdsopgaver, har journalister fra DR været f...

Slettet Bruger,

04/10/2009

Mens politikerne har fordoblet skattetrykket de seneste 50 år og bestandigt udvidet velfærdsstatens arbejdsopgaver, har journalister fra DR været fortalere for, at der skal gøres endnu mere af det samme.

Det var sandelig ærlig snak fra Danmarks Radios bestyrelsesformand Michael Christiansens mund, da han fredag under en paneldebat om fremtidens mediestøtte sagde om DR:

"Vi modtager ikke støtte af staten. Vi er en del af staten."

Så blev den ged barberet. Liberale modstandere af, at staten skal eje medier, har altid sagt, at det er en illusion at tro, at man kan have et statsejet medie, der reelt kan agere vagthund overfor samme stat. Jojo, der kan være enkeltsager, hvor et statsejet medie påpeger urimeligheder, men i det store og hele vil mediet tjene som apologet for systemet og kræve systemet styrket.

Sådan har også Danmarks Radio fungeret i hele institutionens levetid: Som den socialdemokratiske stats pressebureau.

Mens politikerne har fordoblet skattetrykket de seneste 50 år og bestandigt udvidet velfærdsstatens arbejdsopgaver, har journalister fra DR været fortalere for, at der skal gøres endnu mere af det samme. Ethvert samfundsproblem er blevet mødt med spørgsmål til magthaverne om, hvorfor de dog ikke løser problemet ved at bestemme og omfordele mere, altså tildele sig selv endnu mere magt. Politikerne har helt forudsigeligt reageret ved at sige "ja tak - når nu offentligheden kræver det".

"Vi er en del af staten," kan tjene som et udmærket motto for denne virksomhed.

Kilde: