Ældre venter i lang tid i sager om hjælpemidler

Kommunerne overholder ikke deres egne frister for hvor lang tid det må tage at behandle sager om hjælpemidler til ældre

Slettet Bruger,

15/07/2009

Kommunerne overholder ikke deres egne frister for hvor lang tid det må tage at behandle sager om hjælpemidler til ældre. Det er kritisabelt og i modstrid med retssikkerhedsloven, mener Socialdemokraterne ifølge Ritzau.

Venstres socialminister Karen Ellemann har dog i et svar til Folketingets Socialudvalg givet udtryk for, at loven ikke bliver brudt ved de lange ventetider, som overskrider kommunernes egne frister og målsætninger.

"Jeg er meget utilfreds med det svar. Hun giver dermed udtryk for, at sagsbehandlingstider er elastik i metermål. Det dur simpelthen ikke," siger Socialdemokraternes hjælpemiddelordfører René Skau Björnsson til Ritzau, og fortsætter:

"Da vi lavede retssikkerhedsloven, blev det slået fast, at sagsbehandlingen skal foregå hurtigst muligt. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at borgerne skulle gå i tre, seks, eller 12 måneder uden at få en afklaring."

René Skau Björnsson mener derfor, at Folketinget bliver nødt til at skride ind og presse kommunerne til at forkorte sagsbehandlingstiden.

"Folketinget må indføre en maksimal sagsbehandlingstid. I første omgang håber vi, at vi med dialog kan få kommunerne til at overholde fristen, men vi vil ikke afvise, at det kan blive nødvendigt at indføre sanktioner mod dem, der ikke gør det," siger han til Ritzau.

[email protected]

Kilde: