Ældre mænd påtager sig ansvar for nyt autonomhus

Slettet Bruger,

02/11/2007

Fem mænd i alderen fra midt i 50erne og opefter samt en tidligere husbesætter står nu frem som bestyrelsen bag den fond, som sammen med Københavns Kommune vil være ansvarlig for tildelingen af et nyt samlingssted, et såkaldt "ungdomshus", til unge venstreradikale i hovedstaden. Det skriver jp.dk.

De seks mænd tæller den medievante venstrefløjsadvokat Knud Foldschack, domprovst i Københavns Stift Anders Gadegaard, tidligere leder af Roskilde Festival Leif Skov, professor emeritus i social-psykologi Per Schultz Jørgensen, formand for fagforeningen Byggefagenes Samvirke Anders Olesen og endelig den i 80erne aktive husbesætter Martin Sundbøll.

Idéen om en fond blev skabt på Knud Foldschacks kontor sidste vinter, da konflikten mellem de unge fra Ungdomshuset og ejerne af huset, menigheden Faderhuset, spidsede til.

"Vi blev enige om, hvem vi gerne ville have med, og så begyndte vi at ringe rundt," siger Anders Olesen til jp.dk og fortsætter:

"Vi ville gerne være med til at forhindre, at problemerne udviklede sig til en konfrontation. I dag vil vi gerne være mellemmand mellem kommunen og de unge."

[email protected]

Kilde: