Ældre der fortsætter på arbejdsmarkedet bliver mindre syge

Ældre mennesker, der holder op med at arbejde fra dag til dag har flere sundhedsproblemer end de jævnaldrende, der bevarer en deltidstilknytning ti...

Slettet Bruger,

16/10/2009

Ældre mennesker, der holder op med at arbejde fra dag til dag har flere sundhedsproblemer end de jævnaldrende, der bevarer en deltidstilknytning til deres arbejde. Det viser en undersøgelse foretaget blandt 12.000 amerikanere mellem 51 og 61 år, der er offentliggjort i Journal of Occupational Health Psychology, skriver The Telegraph på deres hjemmeside telegraph.co.uk.

Deltagerne i undersøgelsen er gennem en seks-års periode blevet interviewet om deres helbred, økonomi, arbejdsliv og pension. Resultaterne viser, at ældre, der er blevet på arbejdsmarkedet, har færre tilfælde af for eksempel forhøjet blodtryk, sukkersyge, kræft, lungesygdomme, hjertesygdomme og psykiske problemer.

"På grund af den økonomiske krise vil vi formentlig se flere, der overvejer at blive ved med at arbejde efter deres pensionering. Vores undersøgelser viser de potentielle fordele ved en sådan tilknytning til arbejdsmarkedet," siger en forskerne bag undersøgelsen, Dr. Mo Wang fra Maryland Universitet, til The Telegraph.

Undersøgelsen viser, at helbredsfordelene kun viser sig for folk, der bevarer tilknytningen til deres tidligere erhverv, mens ældre, der kaster sig ud i en ny karriere ikke får de samme fordele. Det forklarer forskerne med den stress, der er forbundet med at skulle forholde sig til nye arbejdsmiljøer og jobkrav.

[email protected]

Kilde: