Lavere skat er også en sag for rød blok - Kommentarer | www.b.dk

En venstreorienteret argumentation for hvorfor skatten bør sænkes

Ikke angivet Ikke angivet,

18/04/2016

En venstreorienteret argumentation for hvorfor skatten bør sænkes. Ganske interessant læsning og nye toner fra venstrefløjen. Et fint indlæg at sende til sine venstreorienterede venner, som mener skatten bør være højere endnu.

Vi skal huske, hvor vi kommer fra. Målet er ikke en kæmpe stat. Målet er stærke frie individer, der skaber et stærkt frit fællesskab. Det fællesskab har brug for finansiering, men de tungeste skuldre skal bære det tungeste læs, og på nuværende tidspunkt er det i for høj grad ikke tilfældet.

Dernæst skal vi overveje, om ikke den nuværende topskattegrænse stadigvæk rammer skævt?

For er det virkelig håndværkere på akkord, eller sygeplejersker, der tager ekstra døgnvagter, som skal ramme i kategorien af »topskatteydere«?

Jeg så gerne, at vi hævede grænsen til kr. 750.000. Det ville sikre, at kun de rigeste tre-syv pct. af danskerne betalte topskat. Jeg bliver som jurist formodentlig en del af den gruppe, og det er helt fint, for de tungeste byrder skal bæres af de bredeste skuldre, og i modsætning til førnævnte, bliver jeg ikke fysisk nedslidt, og jeg kan tage en kaffepause ved mit hæve/sænkebord, hvis arbejdet bliver lidt stressende og hårdt.

En ny socialistisk skattepolitik burde derfor bygge på: 1) Bedre retssikkerhed på Skats område. 2) Flere medarbejdere og politisk ro om Skat. 3) Lavere skat for almindelige lønmodtagere. 4) Højere topskattegrænse, lad os løfte mureren og sygeplejersken helt ud af »topskatteyder«-kategorien.

Kort sagt argumenterer indlægget for at flytte mere af beskatningen på arbejde over på beskatning af kapital-indkomst. I den sidste ende vil arbejdsudbuddet dog være påvirket af den kapital som investeres, så en hårdere beskatning af kapital kan lede til færre arbejdspladser.

Alt i alt er tanken da okay. Hvis topskattegrænsen flyttes op, så vil topskatteindtægterne være så små, at man efterhånden nemt kan argumentere for helt at fjerne den. Så kan man tage slagsmålene om kapital-beskatningen bagefter.

Update: Mærkeligt at dette indlæg med det samme får minusstemmer... folk kan umuligt have læst artiklen så hurtigt !