Lars Vilks skulle myrdes

Lars Vilks skulle myrdes af terrorister fra Irland! Kilde: Telegraph UK og Sydsvenskan oversat af Hans EJ Eticha

Slettet bruger,

09/03/2010

Lars Vilks skulle myrdes af terrorister fra Irland!

Kilde: Telegraph UK og Sydsvenskan oversat af Hans EJ Eticha.dk

Syv mennesker er blevet anholdt i Irland på mistanke om deltagelse i et attentatkomplot mod den svenske kunstner Lars Vilks. Det meddeler det irske politi, An Garda Siochana, i eftermiddag til medierne i Dublin.

De anholdte, fire mænd og tre kvinder, blev anholdt efter en undersøgelse, hvor flere europæiske sikkerhedstjenester og det amerikanske CIA og FBI er involverede.

Ifølge den irske public service-station RTE, er de anholdte oprindelig fra Marokko og Yemen, men de formodes at have flygtningestatus og dermed opholde sig lovligt i Irland.

De mistænkte afhøres nu på fire forskellige politistationer og kan i henhold til nuværende irsk lovgivning sidde anholdt i en uge.

Al-Qaeda siges at have sat en pris på 100 $ 000 på kunstnerens hoved efter polemikken i 2007 omkring hans tegning af Muhammad som ”rundkørselshund”. Den gang blev også selv redaktøren på Nerikes Allehanda (en avis beliggende i Ørebro, som trykkede det kontroversielle billede) truet på livet, og begge var i måneder efter sat under beskyttelse af de svenske myndigheder.

Ifølge hvad britiske medier rapporter, tror man ikke på Irland, at der er tale om medlemmer af en bestemt terrorgruppe.

Tilbageholdelser blev foretaget i løbet af tirsdag formiddag af det irske politi i henhold til landets særlige anti-terror lov.

Under hele undersøgelsesperioden, havde det irske politi et tæt samarbejde med USA og flere andre europæiske lande, siger en talsmand for det irske politi.

HEJ har oversat fra Engelsk og Svensk

Kilde: