Lars Løkke har (desværre) ikke formatet til at være statsminister

Jeg håber bestemt ikke, at vi får en rød regering efter et valg, heller ikke selv om Venstre og Konservative gør, hvad de kan for at ligne socialde...

Torben Mark Pedersen,

14/04/2010

Jeg håber bestemt ikke, at vi får en rød regering efter et valg, heller ikke selv om Venstre og Konservative gør, hvad de kan for at ligne socialdemokrater, så forskellen kan synes lille, men det bliver mere og mere sandsynligt, at vi får et regeringsskifte efter et valg, for den ubehagelige sandhed er nok, at Lars Løkke Rasmussen desværre ikke har formatet, visionerne og lederevnerne til at være statsminister.

Ole Birk Olesens klumme i metroexpress i dag illustrerer alt for godt, hvor dårlig Lars Løkke er til at håndtere selv en ganske lille politisk krise:
http://www.metroxpress.dk/dk/article/2010/04/13/21/1918-83/index.xml

Anders Fogh ville aldrig være havnet i en situation, hvor der kunne stilles spørgsmålstegn ved, om han passer sit job, eller om hans ministre gør det, og han ville have gennemtænkt ethvert kritisk spørgsmål på forhånd, så han ikke kommer med et så ubehjælpsomt, famlende svar. Lars Løkke virker som en statsminister, der ikke har kontrol over situationen, som ikke har styr på sine ministre, og som ikke tør sætte sig igennem som leder af regeringen.

Sagen om udenrigsministerens svigt i embedet kan synes at være en lille ting. Langt vigtigere er det, at Lars Løkke Rasmussen var så dårlig som mødeleder under klimatopmødet, at hans håndtering af forholdet til Kina og Tibet har været klodset, og ikke mindst at han ikke tør komme med svar på de udfordringer dansk økonomi står over for. Den økonomiske krisehåndtering har hidtil været elending, og regeringens program "Danmark 2020" fra februar i år er helt utilstrækkeligt i forhold til de udfordringer dansk økonomi står over for. Det fremgår af regeringens eget konvergensprogram, at planens gennemførelse forudsætter reformer, der kan øge arbejdsudbuddet, men regeringen har ikke noget bud på, hvilke reformer, den ønsker at gennemføre, og den har - helt uforsvarligt - pure afvist at fremrykke forhøjelsen af efterlønsalderen eller reformer af dagpengeperioden.

Det er ikke fordi Anders Fogh Rasmussen vil blive husket som en visionær reformstatsminister, bestemt ikke, men han havde i det mindste orden i sagerne og besad et stort politisk og taktisk overblik. Det bliver mere og mere tydeligt, at de evner besidder Lars Løkke Rasmussen ikke, at han slet ikke har det format og de lederevner, der skal til for at lede en regering og Danmark gennem en krise - eller vinde et valg som statsminister. Desværre.

Kilde: