Lars Andersen vil hive DR i retten (del 1)

De fleste mennesker betaler troligt deres tvangsopkrævede licens, uagtet om de i øvrigt finder prisen på DR´s produkter rimelig

_slettet_bruger_678 Ikke angivet,

29/11/2009

De fleste mennesker betaler troligt deres tvangsopkrævede licens, uagtet om de i øvrigt finder prisen på DR´s produkter rimelig. Dette gælder dog ikke for Lars, som nægter at lade sig kue.

Han mener det strider imod alle moralske og etiske normer når DR, igennem chikane og bøder, forsøger at presse ham til at købe deres produkt. Derfor har han meddelt DR, at han under ingen omstændigheder vil betale licens, selvom han både har TV og Internetforbindelse.
Om nødvendigt hiver Lars DR i retten, såfremt de ikke opgiver deres urimelige og illegitime krav imod ham.

Vil Lars vinde sin kamp for mediefrihed? Eller vil han bukke under overfor systemets overmagt?

Du kan her læse den første del af den underholdende brevkorrespondance imellem Lars og DR´s licens kontor, som jeg bringer fra Lars´ facebookgruppe. http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=93850846880.

Hans kampagne startede således:


Kære DR

Jeg er den glade ejer af et TV med tuner (dog uden at være tilsluttet tv-signal) og en computer med bredbåndsforbindelse. Jeg betaler ikke licens, har aldrig betalt, og kunne aldrig drømme om at betale. Jeg bruger ikke jeres programmer og får kuldegysninger ved tanken om at bruge 2200 kr om året på en service jeg ikke benytter mig af. Jeg synes, at I skulle indføre Pay-per-View og få jer en gevaldig overraskelse. Det nuværende system er moralsk ganske forkasteligt og jeg vil kæmpe imod det til sidste blodsdråbe.

Skal jeg betale for programmer som X-factor, Vild med Dans og andre programmer af samme dilitantiske kaliber? Nej, det tror jeg ikke jeg skal!

Jeg ser frem til jeres nedlæggelse og/eller indførelse af en fair betalingsordning på kanalen (hvilket stortset er det samme)

M.v.h.
Lars Kragh Andersen
--

Som svar på dette brev modtog Lars snart herefter et girokort med en dummebøde fra DR. Denne blev behørigt sendt videre med et stort NEJ TAK til Lotte Boas, som er chef for DR Licens.
Efterfølgende er har Lotte Boas pudset en advokat på Lars, som herefter er blevet truet om at få indeholdt licens-betalingen over skatten.


Lars har også skrevet til kulturminister Carina Christensen for at få hendes holdning til sagen:

--
Kære Carina Christensen

Jeg har siden min 18 års fødselsdag følt mig moralsk forpligtet til IKKE at betale licens. Siden den såkaldte "medielicens" blev indført synes jeg, at kæden for alvor er hoppet af for det ublu og vanvittige i konceptet - så jeg føler behov for at gøre opmærksom herpå.

Selv har jeg TV med tuner (dog ikke tilsluttet tv-signal) og en computer med bredbåndsforbindelse. Som nævnt ovenfor betaler jeg ikke afgift på disse 2 apparater - alene af den grund at jeg ville have det dårligt med mig selv, hvis jeg gjorde.

Jeg skriver til dig for at høre om man kan forvente, at den nuværende regering vil afskaffe licensen enten gøre hele herligheden brugerbetalt? (brugerbetalt betyder at dem der ser og hører de licenspligtige udsendelser betaler for produktet). Alternativt kunne man finansiere skidtet over skatten og ved den lejlighed gøre det muligt at framelde sig denne på samme måde, som det er muligt at framelde sig kirkeskatten. Jeg bidrager i hvert fald under ingen omstændigheder til "festen" - som DR har kaldt det i en stupid tv-kampagne.

Mange venlige hilsner

Lars Kragh Andersen
--

28. maj:

Brev om aktindsigt sendt til DR's advokat. I dette brev henholder jeg mig til Forvaltningslovens § 10 og forventer et relevant svar fra DR inden lovens frist på 10 dage udløber. Hovedformålet med denne anmodning er at spilde DR's tid og ressourser.

17. juli 2009 - Brev til Plummeren, Lotte Boas og DR's advokatfuldmægtige:

"Kære Lotte, Christian og Kenneth!

Jeg tager på ferie i morgen og kommer ikke hjem før om ca. 14 dage. Jeg håber ikke, at I kommer til at savne mig og mine breve for meget - I skal nok få nogle flere, når jeg kommer hjem igen. :-)

Desuden kan I lige sige til licensmanden, at jeg ikke er hjemme i et par uger - jeg vil enormt gerne møde sådan en, men desværre skal mine ferieplaner også passes. Det bliver nok enten Kenneth eller Christian, der viderebringer meddelelsen, da jeg forstår at Lotte-pigen er på ferie til den 3.

Sker der forresten snart noget i min licenssag? I må godt nok snart have brugt en del tid på mine 600 kr - men loven skal jo overholdes! Måske køber jeg noget licenspligtigt udstyr i det svenske (jeg skal til Sverige) - jeg skal nok skrive om det når jeg kommer til Danmark igen. Måske tilmelder jeg mig endda ordningen, så jeg kan få Lottes fine nye brev, der anvender humor og gotiske bogstaver. Godt nok er undertegnede lidt for gammel til det, men håber hun kan gøre en undtagelse? Betalt bliver girokortet naturligvis ikke, men det kan vel hænges op eller sendes ufrankeret tilbage til en af jer for sportens skyld.

Til Christian: Jeg synes det er tarveligt at du ikke vil være venner på Facebook. Det ville være meget gentleman-like, at vi på den måde kunne være på god fod.

Til Kenneth: Har Lotte fået sin lønforhøjelse endnu? Sådan en højtuddannet dame som hende skal ikke gå for lud og koldt vand, synes jeg.

Til Lotte: Det er bare sådan nogle kloge ting du skriver og ditto kloge ting du siger, når du bliver interviewet af forskellige medier. Man kan sagtens fornemme at du har gået på universitetet og kan håndtere konflikter og alt muligt!

Til slut vil jeg egerne invitere Jer alle til at blive medlem af min facebook-gruppe:

http://www.facebook.com/inbox/?ref=mb#/group.php?gid=93850846880&ref=ts

Her kan I ytre Jer om hvorfor man bør betale til DR for at have internet og telefon - er sikker på, at Jeres holdninger kan finde klangbund hos gruppens medlemmer.

Sportslige og moralske feriehilsner,

Lars Kragh Andersen
V.A.Borgensvej 1 st th
2450 København SV
Tlf: 29612088 (I kan ringe, hvis der er noget, det tager jeg ikke ilde op)"

2. september 2009:
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-24778068.html

Pris for DR-byen: 4.689.900.000 kr.
Dem kunne man da overhovedet ikke have brugt bedre selv, vel???

Et brev til DR sendt 14/9-09:

Kære Kenneth og DR

Jeg gør opmærksom på DR's ringeagt for grundprincipperne i vores smukke retsstat ved at citere chefen for DR Licens- og Programservice, Rikke Sloth, hvor hun bliver spurgt om det rimelige i at folk, der ikke kan bruge DR's side grundet inkompatible styresystemer alligevel opkræves:

"Hvorfor skal man betale licens for en computer, som er Mac eller Linux, når man ikke kan bruge det til at se net-TV på DRs hjemmeside?
"Nu kender jeg ikke lige til de produkter, som du omtaler der. Man har valgt at fastholde, at det er computere med minumum en 256 kbit forbindelse. Og hvad man så har af programmer på computeren er sådan set ligegyldigt. Folk med en computer har jo nok alligevel et fjernsyn i hustanden."

Javel ja. Hvis man ikke er skyldig i det ene er man det jo "nok" i det andet. Det er en katastrofal tanke, der på den ene side viser en ringeagt over for borgerne, men også en total mangel på forståelse for hvad en retsstat er. Godt gået. Er det den vej vi skal?

Med mange venlige hilsner

Lars Kragh Andersen
V.A. Borgensvej 1 st th
2450 København SV

Nåh, Rikke Sloth skal holdes til ilden, så jeg har sendt hende et suplerende brev: (17/9-09)

"Kære Rikke.

Jeg ønsker, at få indsigt i om der foreligger objektive beviser om min påståede licenspligt?

Undertegnede formoder, at det ikke er tilfældet jf. §28, 7 i Bekendtgørelse om licens. Ihf har jeg ikke set en sådan skrivelse fra en af jeres dygtige licensinspektører.

Endnu engang vil jeg gerne have lov at understrege, at jeg er en af de 0,001% danskere der på intet tidspunkt i mit liv har været licenpligtig og at dette alene er en moralsk og principiel sag for mig.

Jeg håber, at I har videresendt min begærring om at få sagen forelagt fogedretten til SKAT, da de vidst er den rette myndighed at sende den til. Ellers overtræder I så vidt jeg husker nogle bestemmelser i forvaltningsloven.

Kærlig hilsen

Lars Kragh Andersen
V.A. Borgensvej 1 st th
2450 København SV
Tlf: 29612088 (Du er velkommen til at ringe mellem 1700 og 2300, hvis du har opklarende spørgsmål)"

Brev sendt til DR d. 4 oktober 2009:

"Kære DR

Jeg har en god historie til jer.

Den handler om vrangvillige licensbetalere, der med vilje spilder licensafdelingens tid og ressourcer alene med det formål at gøre livet surt for indriverne. Jeg er selv en sådan person og man kan følge med i mine anstrengelser på min facebookgruppe "Støt Lars kamp mod DR licens" http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=93850846880&ref=ts.

Grunden til at jeg overhoved gider, er at jeg finder hele konstruktionen "medielicens" dybt umoralsk og forkert.

Jeg har fået en del venner hos DR i forbindelse med mine aktiviteter. Af de bedste kan nævnes Lotte Boas, der er chef for de tåbelige kampagner, der hver gang får mig til at glædes ved at unddrage mig betaling, Rikke Sloth - chef for Licens afdelingen, Tina Colding (fodtudse i licensafdelingen, tror jeg) og sidst (men ikke mindst) Christian Sonnefeld Jørgensen, der er jurist (og i øvrigt nægter at være ven med mig på fb). Egentlig er jeg ret nysgerrig mht hvor mange timer disse og andre mennesker har lagt i min "sag", men med mindre de arbejder for 7,5 kr i timen er jeg ret sikker på at det har været en meget dårlig forretning for DR. Det skal nævnes, at kravet imod mig er ca. 700 kr. Jeg er fuldt ud parat til at tabe sagen og derved blive tvunget til at betale, men jeg glæder mig over de ressourcer jeg suger ud af systemet så længe. Lige nu er kravet hos SKAT, mens jeg afventer at det bliver forelagt fogderetten.

Jeg synes, at I skal kontakte Rikke og Lotte for deres side af sagen. Det vil være interessant at høre hvad de har at sige.

Med venlige mediefrihedshilsner

Lars Kragh Andersen
V.A. Borgensvej 1 st th
2450 København SV
tlf: 29612088"

I anledning af 1000 medlems jubilæet skyder jeg den 3. gang aktindsigt af.

Fra: Lars Kragh Andersen [mailto:[email protected]]
Sendt: 5. oktober 2009 04:35
Til: do-Direktion
Emne: Status og aktindsigt


Hej DR!

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan min sag går.

Jeg har ikke hørt noget fra SKAT siden jeg forlangte kravet forelagt fogderetten og heller ikke noget fra jeres politiske og juridiske sekretariat. Jeg blev lovet, at mine seneste henvendelser ville blive behandlet af sidstnævnte og at der ville blive tilsendt mig et relevant svar. Det glæder jeg mig meget til.

Jeg mener endvidere, at der er sket så meget i sagen siden sidste aktindsigt, at min retsfølelse og ditto sikkerhed vil blive krænket hvis jeg ikke inden 10 dage får indsigt i min sag på ny. Så jeg anmoder hermed om aktindsigt efter bestemmelserne i forvaltningsloven og forventer et relevant svar inden 10 dage fra jeres modtagelse af dette brev.

På forhånd tak.

Med mange mediefrihedshilsner

Lars Kragh Andersen
V.A. Borgensvej 1 st th
2450 København SV
Tlf: 29612088

Kære Lars Kragh Andersen

Jeg bekræfter hermed modtagelsen af din anmodning om aktindsigt i din sag.

DR vender tilbage med et svar hurtigst muligt.

Med venlig hilsen

Sidsel Davidsen
--
--------------------------------------------------------------------------------------------
Sidsel Davidsen
Juridisk Konsulent, DR Juridisk og Politisk Sekretariat

DR
DR Byen
Emil Holms Kanal 20, opg. 3-4
DK-0999 København C
T +45 3520 3040
D +45 3520 3616
[email protected]
www.dr.dk

 

Kilde: