Landbruget må sige stop!

Hej 180 Grader

Carl Andersen,

13/04/2010

Hej 180 Grader.
Dette er en artikel skrevet af min far ikke mig!

Han er vokset op på en gård og har altid haft landbrug. Idag har han kyllingeproduktion og har lejet jorden væk. Han er ejer af eget byggefirma med speciale indenfor kvægstalde og totalentreprise og har været det i 35 år.

Det er så besværligt idag at få en miljøtilladelse/byggetilladelse igennem på grund af alle de klageinstanser som landmænd bruger rigtig mange penge på. 500.000 kr. på at få en tilladelse igennem er ikke uhørt. Når sagen er i høring, udnytter de forskellige råd fx. Økologiskråd, og ornitologiskforening at bremse og forsinke en høring ja helt op til 8 år er ikke uhørt. Vi har selv prøvet det med en 5 årig høring på vores 2. kyllingehus.
Så hvis landmanden stadig er i live til den tid er det han har søgt om for fx. 8 år siden nok ikke længere tidssvarende længere, eller tiderne har forandret sig og banken vil ikke låne penge til byggeriet. Uhørt mange spilte resurser, penge, tid og et overdrevet bureaukrati!
 
Vi må sige stop! Det er systemet der er fuldstændigt håbløst og til at få knob af som jeg tit siger.
Det skal vendes om på hovedet, så dem som har en "berettiget" klage skal komme ind på banen fra dag 1, så landmanden  kan indrette sig og komme videre.
Idag er der 10 gange så mange klageindstanser, og ikke mindst papirnusserier som landmænd skal hænge på og hives ned af. Landmændene giver op eller flytter til udlandet, hvor de har forståelse for landbruget, og alle virksomheder der har tilknytning til landbruget så som slagterrier og foderstoffer flytter med.

Hilsen Kjeld Andersen.
Bygmester.
 

Kilde: