Lærere underviser kun 14 timer om ugen

Bertel Haarder stiller spørgsmålstegn ved, om det er nødvendigt for lærere at holde møder med kolleger to timer om ugen

Slettet Bruger,

06/10/2009

Bertel Haarder stiller spørgsmålstegn ved, om det er nødvendigt for lærere at holde møder med kolleger to timer om ugen.

14 timer og tyve minutter. Det er den tid, som den gennemsnitlige danske lærer i folkeskolen bruger om ugen på at undervise eleverne. Resten af arbejdstiden bruges på skole-hjem-samarbejde, afgangsprøver, klasselærerfunktion, samtaler med enkelte elever og forældre, forberedelse, møder, planlægning og flere andre opgaver, herunder går der 41 minutter om ugen til de omstridte elevplaner.

Det viser en ny kortlægning af lærernes arbejdstid ifølge Politiken. Undervisningsminister Bertel Haarder undrer sig over en del af tidsforbruget:

"Jeg kan jo ikke helt forstå, at det tager en lærer en uge at skrive en elevplan for alle sine elever," siger han Politiken.

Undervisningsministeren bider også mærke i, at lærerne bruger over tre timer hver uge til skole-hjem-samarbejde og samtaler med enkelte forældre og elever. Og to timer om ugen til at holde møder med deres kolleger.

"Man kan diskutere, om det er nødvendigt at holde to timers møde hver eneste uge med kolleger, bare for at nævne et eksempel," siger Bertel Haarder.

Skoleledernes formand, Anders Balle, dog helt uenig.

"Lærersamarbejde er givet godt ud - det tætte teamsamarbejde, vi indfører på skolerne i disse år, betyder, at lærerne inspirerer og coacher hinanden," siger han til Politiken.

Klik her for at læse mere på politiken.dk

[email protected]

Kilde: