Lad os sende terroristerne et stort smil

LEDER: PET's afsløring af fremskredne terrorplaner, der skulle resultere i masser af døde medarbejdere i Jyllands-Postens og Politikens Hus på Rådh...

Ole Birk Olesen,

29/12/2010

LEDER: PET's afsløring af fremskredne terrorplaner, der skulle resultere i masser af døde medarbejdere i Jyllands-Postens og Politikens Hus på Rådhuspladsen i København, får os alle til at stoppe op et øjeblik i vore daglige gøremål og tænke. Tænke på den ondskab, som disse islamister repræsenterer, og tænke at terroren måske en dag vil ramme os.

Det kan gå ud over ansatte på en avis, der har optrykt en tegning, som islamisterne ikke bryder sig om, men det kan også være de rejsende i et Metro-tog eller tilfældige mennesker på en travl gågade. Det kan være sådan cirka hvem som helst.

Og når vi så har tænkt det og måske har følt angsten lidt eller meget, så skal vi ryste den af os igen, komme videre i livet og i øvrigt gøre, hvad vi ellers havde tænkt os at gøre. "Døden smiler til os alle, det eneste, en mand kan gøre, er at smile tilbage," som Maximus sagde i Gladiator.

Politiets Efterretningstjeneste kan efter alt at dømme ikke udføre sit arbejde bedre, selvom tjenesten tilføres flere ressourcer og flere magtmidler, så her kan vi ikke gøre noget. En undskyldning for Muhammed-tegningerne fra Jyllands-Posten eller Lars Løkke Rasmussen eller Dronning Margrethe ville muligvis kunne mildne vreden hos sarte muslimer med martyrambitioner, men den bør de aldrig få, for der er ingen grund til at undskylde, og at give voldsudøverne denne sejr ville blot anspore til ny vold i andre sammenhænge.

Lad os i stedet hver især finde os til rette med vores egen dødelighed - manden med leen kommer til os alle en dag, men han vil med overvældende stor sandsynlighed ikke bære fuldskæg og maskingevær og råbe "Allahu Akbar".

Jo mere vi trækker på skulderen af disse terrorforsøg - og i øvrigt lader PET gøre, hvad PET gør bedst - desto mindre effekt vil terroren have. Og en dag vil det måske resultere i, at terroristerne indser, at de nok kan sprænge sig selv i luften, men vores måde at leve på kan de ikke slå ihjel.

Kilde: