LA: Klogt at kalde israelerne aggressive racister

Liberal Alliances udenrigsordfører, Mette Bock, anbefaler en kronik om Gaza-konflikten

TTP Ikke angivet,

24. juli 2014

Liberal Alliances udenrigsordfører, Mette Bock, anbefaler en kronik om Gaza-konflikten. Hun kalder kronikken "klog og indsigtsfuld". Der står bl.a.:

Hamas og palæstinenserne er ubetvivleligt og objektivt et folk og en organisation, som er demokratisk umodne. Deres retorik er forfærdelig, og deres mål om at tilintetgøre Israel er både dumt og totalt ukonstruktivt på alle måder. De er drevet af religiøs fanatisme, en ulækker dyrkelse af martyrdøden, og så virker de nærmest besat af deres egen rolle som ofre. Deres identitet bygger på modstand, og hvis fjenden faktisk forsvandt, er det tvivlsomt, om de kunne opbygge noget som helst selv.

Omvendt er israelerne unødvendigt aggressive, og deres forhold til palæstinenserne er præget af en racistisk opfattelse af disse som primitive undermennesker. En stor del af israelernes beslutninger bygger ligeledes på religiøs fanatisme og irrationelle ideer om blod, folk og jord, der forhindrer dem i at handle rationelt. Og så har de reelt fordrevet et andet folk og har flere brud på folkeretten bag sig.

(...)

Det er derfor intet mindre end uansvarligt af danske debattører, politikere og lederskribenter at holde med nogen af disse parter. For deres valg af sympati er grundløs og tilfældig og i bedste fald barnagtigt selvoptaget og internt. Der er kun én løsning: at erklære begge parter for de lige store ofre og idioter, som de retmæssigt er.

Man forstår, hvorfor LA anbefaler denne kronik. Den ligger nemlig helt på linje med partiets egen Mellemøstpolitik, hvor Hamas og Israel ifølge LA er lige grusomme.

Hamas er en islamistisk terrororganisation, der vil udslette Israel og israelerne. Israel er en demokratisk retsstat, der forsvarer sig mod terrororganisationen Hamas. Alligevel mener LA, at det er klogt og indsigtsfuldt at kalde israelerne aggressive racister og erklære begge parter for lige store idioter.

Efterhånden må man konkludere, at LA's Mellemøstpolitik ikke er særlig klog og da slet ikke indsigtsfuld.