Kvinder bør også være liberalister

Flere gange har det faktum at liberalisme tiltrækker så få kvinder været oppe at vende herpå 180grader

Kjeld Flarup,

22/01/2010

Flere gange har det faktum at liberalisme tiltrækker så få kvinder været oppe at vende herpå 180grader. Mit bedste bud på hvordan man gør noget ved det er at debatørere, bloggere, kommentatorer og læserbrevsskribenter begynder at skrive om de ting der betyder noget for kvinder.

Det er vel egentligt såsåre simpelt, hvis man kun skriver om økonomi og andre hardcoreting, så fænger det ikke. Men liberalisme har jo også en effekt helt ned på hverdagsplan hvor livet leves.

Hvis man vil vinde et vælger segment for sig, så er det altså afgørende at man forklarer disse vælgere hvad ens politik betyder for dem. Altså ikke noget med at lefle for dem og tilrette sin politik, nej man skal blot bruge tid på at forklare det.

Strategien er derfor at sætte fokus på de bløde områder som betyder noget for kvinder. Når jeg tænker tilbage så har jeg faktisk ofte gjort dette i min karriere først som Fremskridtsmand og senere som uafhængig liberalist. Min retorik og argumentation har blot stået temmeligt alene.

Dette fokus kan faktisk genfindes på mit www.max20.dk site hvor jeg præsenterer 20% staten. Der er masser af steder i samfundet hvor vi kan sætte fingeren på en faktisk utilfredshed. Her kan vi så altid se de forenedesocialdemokratier kappes om at love flere penge. Det er her vi skal på banen og pege på at liberalismen kan levere en bedre vare. Og vi må gerne påpege at utilfredsheden skyldes fejl i de etableredepolitikeres håndtering.

En række af de klassikere som jeg ofte fører af hus er
Der skal ikke spares
Privatisering skal sikre finansieringen
Betal selv, så er der ingen som kan tage det fra dig
Det er de svage der er taberne
Billet finansiering
Det er ikke muligt at opkræve nok penge i skat for at finansiere velfærdsstaten
Velfærdsstaten har fokus problemer, der gør at ting bliver glemt.

Der skal ikke spares, der skal bruges flere penge. Problemet er her at de sidste 30-40 år har man ikke hørt om andet end besparelser på den offentlige service hvert efterår når kommunerne skal forhandle budgetter.

Her begår liberalister så den fejl en masse at de går ud og blindt støtter færre offentlige udgifter. Men vi skal ikke hoppe med på dette spil, vi skal kræve drift og finansiering privatiseret, for at redde kvaliteten.

Betal selv. Det lyder så hårdt i manges ører, men hvis blot liberalister vil gå ud og massivt forklare at hvis borgerne selv betaler, så kan politikerne altså ikke komme og skære ned på noget som helst.

Jeg har kigget på min blog på max20.dk og min artikel samling på liberalismen.dk, og der er faktisk mange artikler hvor jeg netop sætter dette fokus. Så her kommer en masse links til inspiration. Og så ser jeg frem til at der kommer mere fokus på de bløde ting, både på 180grader, på Liberator men også i den almindelige debat.

Det kan selvfølgelig godt være, at jeg som mand formulerer mig kluntet på disse områder, men det tror jeg ikke betyder så meget. Det vigtige er at området prioriteres og der gøres tanker om hvordan også disse ting fungerer bedre i liberalismens verden. Så skal vi nok få kvinderne med også.

Artikler fra liberalismen.dk
Godmad og skattekiler
I Frankrig kan man servere god mad forskolebørnene. I Danmark er den slags bare for dyrt, på grund afskat, moms, regler, regler og atter regler

Byten førtidspensionist til en ingeniør
Selv den svagearbejdskraft kan bidrage positivt til økonomien, ved at hjælpe denstærke til at udnytte sin tid bedre.

Dentredje voksne
For 50 år siden gik manden på arbejde, menskonen gik derhjemme og passede børn. I dag går konen også påarbejde, men hvad så med hjemmet. Det burde være mere udbredt atansætte hushjælp.

Tænkom vi fik hvad vi betalte for
Politikerne vil købe minstemme med løfter om at det skal være billigere at få mit barnpasset. Jo tak, men hvad nu hvis jeg rent faktisk fik hvad jegbetalte for? Det vil jeg ikke byde min datter så nej tak!

Fra max20.dk
Vihar givet vores børn væk
Skat gør børnepasning for dyrt
Demokratiet har fokusproblemer
Betal selv

Kilde: