Kvinde fik 10 dages fængsel for at sige "bombe" i Københavns Lufthavn

Anti-terror hysteriet har nået nye absurde højder i Københavns Lufthavn, efter at en dansk 58-årig kvinde har fået 10 dages betinget fængsel for at...

Klaus K,

28/11/2009

Anti-terror hysteriet har nået nye absurde højder i Københavns Lufthavn, efter at en dansk 58-årig kvinde har fået 10 dages betinget fængsel for at lave sjov med personalet i Københavns lufthavns indenrigs security check-ind. Det skriver metroXpress.

Københavns Byret lægger vægt på, at kvinden gentog ordet "bombe" flere gange under sit check-ind, også efter at hun var blevet gjort opmærksom på, at sikkerhedspersonalet ikke opfattede hendes ord som en spøg.

Kvinden var på vej til en fødselsdag i Aalborg i februar sidste år, da hun i sjov sagde: "Jeg lægger lige min bombe her," mens hun lagde sin mobiltelefon i kurven til gennemlysning. Det synes sikkerhedspersonalet ikke var sjovt, og da hun fik at vide, at det ikke er velset at bruge ordet "bombe" i lufthavnen, gentog hun det flere gange.

Hun sagde også, at det var en spøg, men ikke lige med det samme. Ifølge sikkerhedspersonalet blev kvinden mere og mere irriteret. Hun kom også med bemærkninger som: "Min mand siger også, at jeg er en bombe i mig selv", "der er ingen, der skal bestemme, hvad jeg må sige", og bagefter episoden: "jeg ville bare lave lidt sjov med ungdommen i lufthavnen".

Ifølge metroXpress traf retten sin afgørelse, selv om kvinden ikke selv var til stede og kunne forklare sin version af sagen. Hun var repræsenteret af en beskikket forsvarer, der forgæves krævede hende frifundet med henvisning til, at hun ikke vidste, hun havde sagt noget, der kunne skabe frygt.

Kilde: