Kurt Strand og Kaare R. Skou bag epokegørende tv-program: Ku Kaa Klan

Det er ikke uden en vis stolthed, undertegnede i dag kan løfte sløret for en nyhed fra medieverdenen, der vil give genlyd i hele Danmark: Kurt Str...

Jan Christensen,

22/03/2010


Det er ikke uden en vis stolthed, undertegnede i dag kan løfte sløret for en nyhed fra medieverdenen, der vil give genlyd i hele Danmark: Kurt Strand og Kaare R. Skou, også kendt som landets to i særklasse mest objektive- og saglige journalister, får fremover deres helt egen tv-kanal, DR Propaganda. Indtil videre er der kun et enkelt programkoncept i støbeskeen, men det har til gengæld potentialet til noget rigtig stort: Ku Kaa Klan, hedder udsendelsesrækken, hvori Kurt og Kaare som noget helt nyt i forhold til den journalistik, de har lavet i henholdsvis DR og på TV2 de sidste ca. 20 år, kun vil invitere gæster, der mener det samme som dem selv, kun behandle emner, der tales om på den rigtige side af det politiske spektrum, og kun vinkle historier, så de bliver fremstillet på den helt rigtige måde (Det uddybes ikke, hvad der menes med rigtige). Strand udtaler dog: Der er et skrigende behov for, at journalister vedkender sig deres personlige holdninger og følelser og åbent tør sortere, analysere og forklare med subjektivitet som arbejdsmetode.

For Strands vedkommende er der altså åbenlyst tale om en helt ny form for journalistik, og man kan med rette grue lidt for, om han virkelig vil være i stand til at omstille sig til en så anderledes arbejdsform.

Også for Kaare R. Skou vil der være tale om en radikal ændring i hans journalistiske virke. Netop taget til nåde af TV2-ledelsen efter delvist at have afsløret kilden til én af stationens tophistorier for et par år siden, kommer det som noget af en overraskelse, at han nu vælger at forlade sin mangeårige arbejdsplads. Ved nærmere eftertanke kan man dog kun udtrykke forståelse for, at en mand, der har været holdt i en så stram journalistisk spændetrøje, at han har været nødt til udelukkende at lave tørre- omend stadig uhyre objektive- og uvildige analyser á la Dansk Folkeparti fører hellig krig mod muslimerne, Landets reelle statsminister hedder Kristian Thulesen Dahl, Vi må anstændigvis på et tidspunkt begynde at føre en anden udlændingepolitik og Socialdemokraterne og De Radikale kan godt styre indvandringen, med tiden får behov for at prøve nye udfordringer.

DR Propaganda, der også ventes at få tilgang af en lang række andre journalister fra især DR, men også TV2, har indtil videre til hensigt at beskæftige sig med følgende emner i Ku Kaa Klan, og jeg citerer:

- Højre-ekstremismens voldsomme fremmarch i Sverige, Tyskland, Frankrig, Holland, England, Spanien… (Af pladsmæssige årsager udelades her de resterende lande i Europa).
- Det multikulturelle samfunds lyksaligheder (da året kun har 52 uger, overvejes det stadig, om emnet skal behandles i 23 eller 27 udsendelser).
- Dansk Folkepartis ondskab (samme problematik som ovenfor).
- Vi elsker Obama og Demokraterne og hader Bush og Republikanerne.
- Israelerne er onde, og palæstinenserne kæmper en retfærdig kamp med de nødvendige midler.
- Derfor skal hele Danmark plastres til med vindmøller.
- Enhver nedskæring i den offentlige sektor er af det onde.
- Staten er bedre til at bruge dine penge, end du selv er.

Det er næsten ikke til at holde ventetiden ud. Den form for journalistik vil i sandhed være epokegørende her til lands.

P.S: Hvis nogen skulle være i tvivl, kan jeg oplyse, at de ovennævnte citater af Kurt Strand og Kaare R. Skou alle er faktuelle/virkelige, men selvfølgelig taget ud af en sammenhæng.

Kilde: