Kurdere: Tyrkiet skyder mod os i Syrien

Tyrkiet har hidtil opført sig venligt over for IS

Ikke angivet Ikke angivet,

27/07/2015

Tyrkiet har hidtil opført sig venligt over for IS. køb af olie, for til gengæld at give mere eller mindre fri passage til IS-krigere gennem Tyrkiet har indtil for nyeligt været hverdagskost. Lokale tyrkiske journalister har endda berettet om "safehouses" i det Tyrkiet, for IS-terrorister.

Ved det første slag om Kobane, fulgte tyrkisk militær nøje krigen uden at gribe ind, men IS-selvmordsangreb fandt sted i Kobane, hvor terroristerne var kommet ind fra den tyrkiske side.

For hidtil har konflikten for Tyrkiet handlet om at afsætte Assad, samt svække kurderne. Den tyrkiske regering har levet efter devisen "Min fjendes fjende er min ven" også fordi Erdogan deler nogle af IS religiøse holdninger.

Den opfattesle deler IS åbenbart ikke. Med et allerede yderst begrænset antal venner, valgte man at angribe kurderne i Tyrkiet, ved at udføre et terrorangreb.

Det har tvunget den tyrkiske regering til at handle. Men ikke som antaget. Det er åbenbart stadig kurderne , der står øverst på Tyrkiets sorte liste. For nu har tyrkiske kampvogne beskudt kurdiske stillinger i en landsby i Syrien, mens man har samtidig har afholdt sig fra at angribe IS.

Tyrkiet har længe været i konflikt med PKK, men området tyrkerne har angrebet i Syrien, er under kontrol af YPG, som ikke står på nogle internationale terrorlister. Terrorangrebet i Tyrkiet har skabt flere protester mod IS i landet, men Erdogan og hans håndlangeres 1 prioritet er stadig kurderne.