Kun hver tredje vil have Løkke som statsminister - Thorning har endnu færre fans

Hverken Lars Løkke Rasmussen eller Helle Thorning-Schmidt kan mønstre et flertal af danskere, der bakker op om deres person som statsminister

Slettet Bruger,

07/10/2009

Hverken Lars Løkke Rasmussen eller Helle Thorning-Schmidt kan mønstre et flertal af danskere, der bakker op om deres person som statsminister.

Hverken statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Venstre eller hans udfordrer, Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt, er i nærheden af at kunne mønstre et flertal af danskere, som bakker op om dem som statsminister. Det viser en meningsmåling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2 blandt 1.231 danskere i løbet af mandag i denne uge.

Løkke er den mest populære af de to, men kun godt en tredjedel af danskerne, 37 procent, foretrækker ham som statsminister. Thorning må klare sig med under en tredjedel, 29 procent, der gerne ser hende som statsminister.

De Konservative havde ved formandsskiftet fra Bendt Bendtsen til Lene Espersen forhåbning om, at de kunne komme i spil til statsministerposten, men det håb deler kun syv procent af danskerne. Der er flere, nemlig 13 procent, som vil have SF-formand Villy Søvndal som statsminister.

Klik her for at læse mere på politiken.dk

[email protected]

Kilde: