Kristian Jensen, en bedøvet løve uden tænder

Gæt et citat: "Det er sådan set min opgave som skatteminister

Anders Samuelsen,

11/12/2009

Gæt et citat: "Det er sådan set min opgave som skatteminister. Det er at sikre der kommer penge i statskassen."

Hvem mon har udtalt disse skræmmende ord? Er det Ole Stavad? Nej! Er det Mogens Lykketoft? Nej! Er det Carsten Kock? Nej!

Det rigtige svar er Kristan Jensen, Venstres og Danmarks skatteminister. Han kunne have sagt, at hans opgave var at forenkle, lette eller sænke skatten. Men han valgte at sige, at hans opgave er at sørge for at der kommer penge i statskassen.

Dermed er banen sådan set kridtet meget klart op frem mod næste valg. Hvis man ønsker en socialdemokratisk skatteminister behøver man blot stemme på Venstre. Til Kristians synderegister - og et sådant er jeg begyndt at føre - kan tilføjes Multimedieskatten. Men der er meget mere han har på samvittigheden: Skattesystemet er stadig absurd kompliceret. Danmark har stadig et absurd højt skattetryk. Danskerne skal indbetale restskat inden 1. januar 2010, selvom de ikke har ret mange chancher for at regne deres præcise skat ud - ellers vanker der strafrenter fra skattefar. Marginalskatten er stadig ca 60%. Om nogle måneder kommer han med et forslag, der skal sikre, at pensionister ikke skal have del i den marginale lettelse i marginalskatten, som regeringen vedtog med deres socialdemokratiske støtteparti: Dansk Folkeparti. Aktieejere bliver beskattet af en gevindst, de aldrig har haft. Og sådan kan man sådan set blive ved.

Hvornår træder du i karakter, Kristian? På Venstres landsmøde for nylig sammenlignede Lars Løkke sig med en bjørn, og Kristian sammenlignede sig selv med en løve. Til det er der vist bare at sige: Bjørnen sover, og løven er tandløs.

De liberale fyrtårne i Venstre er brændt ud.

Og så er der nogle der påstår, at der ikke er brug for Liberal Alliance. Hmmm. Jeg tør godt garantere, at vores opgave hverken før eller efter valget kommer til at bestå i at skaffe penge i statskassen. Opgaven bliver at sænke, lette og forenkle skatten. Men opgaven bliver også at vække Bamsen og få sendt løven til tandlæge.

Supplér meget gerne synderegistret.

PS: Kristian Jensen sagde ikke de famøse ord som grøn nyudpeget skatteminister. Han sagde dem i TV2 Nyhederne kl 22 i går aftes. Med et sultens smil om de manglende tænder. Hør klippet her hvis du tør, ca. 15,25 min. henne:

http://sputnik-dyn.tv2.dk/play/nyhederne-10916/

Kilde: