Kristian, du har jo ikke noget tøj på!

Hos Jyllandsposten kan man i dag læse, at Kristian Jensen åbenbart er vendt stærkt tilbage efter sit ophold i Vild Med Dans

Hanna Ella Sandvik,

07/11/2010

Hos Jyllandsposten kan man i dag læse, at Kristian Jensen åbenbart er vendt stærkt tilbage efter sit ophold i Vild Med Dans. Den fornyede energi bruger Kristian på at tordne mod regler og love - ikke mindst regler og love han selv har indført. Gruppeformanden erklærer at det er Venstres mål, at trække en lov tilbage for hver uge der går. Et dejligt liberalt forslag ved første øjekast. Desværre er det håbløst uambitiøst.

Tallene for 2009 siger, at det lykkedes de forenede midterpartier i dansk politik at indføre 1340 regler, med forsimplede tal altså 3,7 regler om dagen. Med de tal, kan vi altså regne os frem til at det betyder lige omkring 25,9 regler om ugen. Spørgsmålet er så nu, om Kristian mener, at vi nu skal nøjes med 24,9 love, regler og bekendtgørelser fra nu af, eller om Kristian vil opretholde niveauet på 25,9 og blot nøjes med at afskaffe de regler, der har vist sig upopulære (knivlov, hundelov etc.). 

Hvis det er tilfældet, er det ikke kun et uambitiøst projekt, men også et populistisk projekt. Ikke nok med det, er det knapt nok et liberalt projekt - for Kristian taler f.eks. ikke om at supplere forslaget med at forslag om regelstop, som Liberal Alliance har udbedt sig. Han trækker endda, allerede nu i knæsættelsesperioden i land. "For vi har jo desværre ikke alene flertallet til at sikre, at det bliver gennemført." udtaler han i Jyllandsposten.

Kristian, du har ikke noget tøj på. Men modsat kejseren, så ved du det altså godt lidt selv.

Kilde: