Kraftig stigning i antipsykotika overrasker

En ny rapport fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse  og Forskning, KORA, som har undersøgt ordinationsmønstret af antipsysk...

Ikke angivet Ikke angivet,

12/12/2012

En ny rapport fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse  og Forskning, KORA, som har undersøgt ordinationsmønstret af antipsyskotisk  medicin, viser ifølge Dagens Pharma, at forbruget af antipsykotika er steget med  ca. 13 pct. fra 2006 til 2011.

Årsagen til stigningen skal dog hverken findes i højere priser eller højere  forbrug per patient, men derimod udelukkende, at der er blevet flere  patienter.

Antallet af patienter i behandling med antipsykotisk medicin er steget med  ca. 11 pct. fra 2006-2011. Den kraftige stigning har overrasket forskerne bag  projektet.

"Den enkelte patient på antipsykotisk medicin får ikke mere medicin, end han  gjorde for seks år siden, men der er på en ret kort periode sket en forholdsvist  kraftig stigning i antallet af patienter, der får antipsykotisk medicin. Det er  overraskende, at stigningen stort set alene er drevet af flere patienter – det  virker lidt påfaldende, at der skulle være så mange flere, der har brug for  antipsykotisk medicin. Det er klart, at der er nogen, som skal have  antipsykotisk medicin, men spørgsmålet er, om alle dem, der får det, skal have  det‚" siger projektleder Marie Kruse til Dagens Pharma.