Kræftens Bekæmpelse får tæsk igen: De øger forekomsten af kræft

Kræftens Bekæmpelse får tæsk igen af flere respekterede forskere

Klaus K,

10. maj 2012

Kræftens Bekæmpelse får tæsk igen af flere respekterede forskere. Foreningen manipulerer og vildleder, hævdes det oftere og oftere - senest i videnskab.dk

Denne stenrige forening øger forekomsten af kræft i Danmark. Det fremgår endda af deres egen website: Den obligatoriske screening for brystkræft, som KB har lobbyet igennem i Folketinget i 2008, har resulteret i mange flere brystkræftilfælde:

Mammografiscreening har fundet mange brystkræftknuder  -

[OBS - edit, marts 2014: Link fjernet af KB - benyt i stedet link her: Archive.org]

Problemet er imidlertid, at mange af disse ekstra kræfttilfælde aldrig ville have vist sig uden screeningerne, siger forskerne. Kræftens Bekæmpelse skaber altså mere kræft:

"En del af de kvinder, som bliver diagnosticeret, ville aldrig have fået en diagnose, hvis de ikke var gået til mammografiscreening. Den tilstand, disse kvinder har i brystet, ville nemlig ikke have udviklet sig til en symptomgivende sygdom i deres levetid." - siger John Brodersen fra Institut for Folkesundhed til videnskab.dk.

 Hvorfor gør Kræftens Bekæmpelse det? Er det svært at forstå? Ikke hvis man ser på sidste års version af informationen på deres website om, hvem deres sponsorer er - sådan fremgik det i 2011:

"Vi har partnerskab & samarbejde med medicinalindustrien"

Kræftens Bekæmpelse: Bruttoindtægterne skal øges - 2011

I 2012 har Kræftens Bekæmpelse imidlertid ændret ordet "medicinalindustrien" til "erhvervsvirksomheder":

"Vi har partnerskab & samarbejde med erhvervsvirksomheder"

Kræftens Bekæmpelse: Bruttoindtægterne skal øges - 2012


Gør det nogen forskel? Ingen som helst. Kræftens Bekæmpelse er sponsoreret af medicinalindustrien for at skaffe industrien så mange kræfttilfælde som muligt, der kan mases igennem behandlingsmøllen.  For det er jo dybest set det, medicinalindustrien lever af:

Syge mennesker, der skal behandles = sugerøret ned i statskassen.

Og man må sige - Kræftens Bekæmpelse gør det forbandet godt. Se igen grafen over danske kvinder med brystkæft 2000 - 2009.

Er en krone, doneret til Kræftens Bekæmpelse i virkeligheden en krone, doneret til mere kræft?

Godt spørgsmål. Nøjagtig det samme mønster findes i udlandet - i USA hedder kræftforeningen blot American Cancer Society, mens de multinationale selskaber, der sponsorerer kræftforeningen - dem som lever af, at flest mulige patienter får kræft, som de kan behandle - de er naturligvis de samme som i Danmark.

Hvad skal en rask dansk kvinde gøre, hvis hun er nervøs for at få brystkræft? Læge Peter Gøtzsche fra Nordisk Cochrane Center er ikke i tvivl: Hun skal lade være med at gå til den obligatoriske screening. For hun risikerer at gå derfra som kræftpatient. Som mange danske kvinder ulykkeligvis har måttet gøre.

Sygdomsfabrik? Det kan næppe beskrives anderledes ... der er penge i sygdom. Det er en business.