Konservative vil straffe doping hårdere - Politiken.dk

Idrtætsordfører Brian Mikkelsen (K) kortslutter som sædvanlig, og tror at hårdere straffe vil afholde folk fra at tage doping

Kaare Thode Jørgensen,

21/11/2012

Idrtætsordfører Brian Mikkelsen (K) kortslutter som sædvanlig, og tror at hårdere straffe vil afholde folk fra at tage doping. Det står dog i skarp kontrast med virkeligheden, eftersom at brugerne af doping stoffer i dag allerede kæmper med dårlig doping, der fører til forgiftninger og stærk feber.

Brian Mikkelsen mener bl.a.:

"Dopingmisbrug risikerer at ødelægge familier, og for det offentlige betyder det store økonomiske udfordringer i form af hospitalsregninger, tab af skatteindtægter og udgifter til økonomisk hjælp"

I en læges synspunkt er problemet:

"»Det er hævet over enhver tvivl, at der kan være alt muligt stads i præparaterne. Der er ingen kontrol med kvaliteten og ingen krav til hygiejnen. Det er ren hasard«, siger overlæge Jens Halkjær Kristensen fra Rigshospitalet, der også er tilknyttet Anti Doping Danmarks anonyme telefonrådgivning, Dopinglinjen."

Hvis Brian Mikkelsen tror at hårdere straffe vil afhjælpe nogen af ovennævnte problemer, så er han da fuldtændig væk; hårdere straffe vil kun gøre problemet værre.