Konservative - ufrihed til dig som forbruger

LEDER: Der kan altid findes på alle mulige hensyn, der kan begrunde, hvorfor borgerne ikke skal have lov til at leve deres liv, som de finder det b...

Ole Birk Olesen,

22/11/2010

LEDER: Der kan altid findes på alle mulige hensyn, der kan begrunde, hvorfor borgerne ikke skal have lov til at leve deres liv, som de finder det bedst. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at der også findes folk, der insisterer på at bevare et forbud mod store butikker, fordi det kan betyde, at forbrugerne faktisk vil bruge dem i stedet for de små, og at nogle af de små så vil se sig nødsaget til at lukke.

Men at de Konservative, som helt oppe i toppen af deres hjemmeside reklamerer med, at de tilbyder "Frihed til dig", hopper med på denne vogn, burde vække undren. Hvis man da ikke efterhånden kendte det partis politiske zig-zag-kurs så godt. Mere går man altså ikke ind for frihed, end at man mener, at folks butiksvalg simpelthen ikke kan overlades til folk selv.

Det kan ødelægge landets bymidter, at de mindre supermarkeder dér måske ikke vil kunne overleve, mener de Konservatives erhvervsordfører, Carina Christensen. Man kunne indvende, at bymidterne ville have godt af, at der var mindre trafik der. Måske kunne man endda omdanne nogle parkeringspladser i bymidterne til grønne områder til glæde for de mennesker, som bor der. Ville det være så tosset? Hvis argumentet om frihed da ikke er nok i sig selv ...

De Konservative har i denne sag, hvor Venstre tilsyneladende vil gennemføre en frihedsvenlig politik, mulighed for at gøre en positiv forskel for det danske samfund ved at tilslutte sig tankerne. Så gør det dog - her og nu.

Alternativt kan de Konservative selvfølgelig også bare bakke op om den sædvandlige overformynderiske politik, og så fortryde det om nogle måneder, når meningsmålingerne viser, at borgerlige vælgere ikke bryder sig om det. Ligesom man før har gjort. Men forvent ikke, at fortrydelserne, som i forvejen er svære at fæste lid til, vil være mere troværdige, når det i så fald sker for tredje gang i løbet af få måneder.

Kilde: