Konservative står til sløjt valg - Liberal Alliance igen over én procent

De Konservative står til at få et endnu dårligere valg end i tiden med Bendt Bendtsen som formand, viser en ny meningsmåling fra Sentio Research

Ole Birk Olesen,

25/03/2010

De Konservative står til at få et endnu dårligere valg end i tiden med Bendt Bendtsen som formand, viser en ny meningsmåling fra Sentio Research. Hvor Bendtsen skaffede Det Konservative Folkeparti 10,4 procent af stemmerne ved valget i 2007, så er der nu, hvor Lene Espersen står i spidsen for partiet, kun 9,0 procent af danskerne, som vil stemme konservativt.

Dermed har regeringesrokaden, som for en måned siden gjorde Lene Espersen til udenrigsminister med det formål at skaffe de Konservative større popularitet hos vælgerne, ikke endnu vist nogen positiv effekt.

I målingen, hvor Socialdemokraterne og SF som de eneste partier går frem i forhold til valgresultatet, er der klart flertal til oppositionen til venstre for regeringen, og dermed også flertal for Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, som statsminister. VKO-partierne står til 80 mandater i Folketinget, mens S, R, SF og Enhedslisten sammenlagt høster 95 mandater.

Liberal Alliance står i målingen til at få 1,1 procent. I en tilsvarende måling fra Sentio Research fra februar stod partiet til 0,0 procent. Det er tredje gang inden for kort tid, at et meningsmålingsinstitut tildeler Liberal Alliance mere end én procent af stemmerne, efter at partiet tidligere mest har ligget omkring den halve procent.

Målingen er foretaget i perioden fra den 16. marts til den 21. marts.


Partiernes tilslutning i procent:

Socialdemokraterne: 29,3
Det Radikale Venstre: 4,3
Det Konservative Folkeparti: 9,0
Socialistisk Folkeparti: 17,6
Liberal Alliance: 1,1
Dansk Folkeparti: 12,1
Kristendemokraterne: 0,2
Venstre: 23,7
Enhedslisten: 2,1

Kilde: Sentio Research

Kilde: