Konservative i opgør med ... mængderabat?

LEDER: De Konservative vil nu straffe danskere, der bruger mere strøm i hjemmet end partiets energiordfører, Mike Legarth, finder nødvendigt

Ole Birk Olesen,

13/12/2011

LEDER: De Konservative vil nu straffe danskere, der bruger mere strøm i hjemmet end partiets energiordfører, Mike Legarth, finder nødvendigt. Jo flere kilovatttimer, desto større skal prisen per kilowatttime være. Legarth uddyber, at det er en mængderabat på strøm, han vil til livs, og i stedet lade den erstatte af en mængdestraf:

"Sagen er, at forbrugere i dag oplever, at forsyningsselskabet sætter elafgiften op pr. kwh, hvis borgeren sænker sit forbrug! Det burde være modsat, det er du da forhåbentligt enig i," skriver han til Konservativ Ungdoms formand, Jens Salling, på Facebook og fortsætter: "De borgere som jeg har talt med mener, at det er vanvid - og jeg er helt enig. Det forslag som jeg fremsætter handler om, at man belønner den borger som tager et samfundsansvar ved at være påpasselig med strømmen og varmen."

Forslaget vil naturligvis især hive flere penge op af lommen på folk, der har store huse, vinkøleskabe, boblebade m.m. Oftest vil det være danskere, som i forvejen betaler en meget høj marginalskat af deres indkomst, og dermed vil de nu blive ekstra hårdt beskattet: Først rammer indkomtsskatten, dernæst kan de ikke få lov til at bruge af de penge, de har tilbage, før de også på forbruget skal straffes med procentuelt højere afgifter, fordi deres elregning er større end gennemsnitligt.

Resultatet vil være en endnu større skattebyrde på danskere, som i forvejen betaler uretfærdigt meget i skat, og dermed også en endnu mindre tilskyndelse til at gøre en ekstra indsats, fordi det simpelthen ikke kan betale sig her til lands.

Intet under, at Enhedslisten er begejstret!

Kilde: