Konservative halehæng

LEDER: De Konservative har indgået en aftale med regeringen, så de nu vil stemme for, at der opkræves mere skat af mange familievirksomheder ved ge...

Ole Birk Olesen,

19/12/2011

LEDER: De Konservative har indgået en aftale med regeringen, så de nu vil stemme for, at der opkræves mere skat af mange familievirksomheder ved generationsskifte. Ikke fordi de Konservative er tilhængere af den højere skat, men - lyder deres argumentation - fordi regeringen uden de Konservatives deltagelse angiveligt ville have gennemført en lovændring, der ville have ramt flere virksomheder.

Det skal blive spændende at følge det princip for de Konservatives parlamentariske gebærden i de kommende år med en rød regering.

Vil de Konservative mon indgå i forhandlinger om og stemme for at hæve topskatten med fem procentpoint, hvis blot regeringen spiller ud med et lovforslag om en stigning på 10 procentpoint?

Vil de Konservative være med til at hæve indkomsten for Danmarks "Carinaer" på kontanthjælp med 1.000 kr., hvis regeringen forinden har sagt, at den vil uddele 2.000 kr. til formålet?

Vil de Konservative måske være med til at stemme en betalingsring om København igennem, hvis bare regeringen siger, at den oven i også vil have en omkring Århus, som den så kan lægge på hylden i forhandlingerne?

Hvis borgerlige stemmer, der arbejder, ikke arbejder for borgerlig politik, så kan det hurtigt blive nemt at være en rød regering i Danmark. På den anden side så får det jo en ende på et tidspunkt, for der er næppe over to procent af vælgerne, som både er borgerlige og tilhængere af, at deres parti skal være et politisk halehæng til en rød regering.

Kilde: