Konservativ borgmester foreslår 70 kr. for en pakke cigaretter

"Det vil afholde mange yngre mennesker fra at begynde, hvis prisen sættes op i et hug," siger de Konservatives sundhedsborgmester i København, Moge...

Slettet Bruger,

27/10/2009

"Det vil afholde mange yngre mennesker fra at begynde, hvis prisen sættes op i et hug," siger de Konservatives sundhedsborgmester i København, Mogens Lønborg.

Københavns konservative sundhedsborgmester, Mogens Lønborg, stiller op til kommunalvalget med det mål at få overbevist regeringen om, at cigaretpriserne skal hæves til 70 kr. for en pakke med 20 i, skriver Politiken.

"Det er vigtigt med nogle høje ambitioner, hvis vi skal gøre noget alvorligt ved sundhedstilstanden. Jeg er sikker på, at det vil afholde mange yngre mennesker fra at begynde, hvis prisen sættes op i et hug," siger Mogens Lønborg til avisen.

Forebyggelseskommissionen foreslog i foråret en pris på 50 kr., men det blev afvist af Lønborgs partifælle, sundhedsminister Jakob Axel Nielsen. Ikke fordi han har noget imod at brandskatte rygerne, bedyrer ministeren dog:

"Hvis jeg var sundhedsminister i Australien eller et andet land uden grænsehandel, kunne en pakke cigaretter for min skyld koste 100 kr. Det er som bekendt ikke tilfældet. I Danmark har vi en årelang tradition for at købe tobak syd for grænsen. Sætter vi prisen op, vil grænsehandlen uden tvivl vokse, derfor er vi nødt til gå ad andre veje," siger Jakob Axel Nielsen.

Mogens Lønborg vil imidlertid fortsat bruge sin position til at presse på for prisforhøjelser.

"Selv om politikken ikke bliver ændret i morgen, er det vigtigt at tage hul på diskussionen," siger han til Politiken.

[email protected]

Kilde: